Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони: Інструктори Збройних сил Великої Британії навчають українських військових

На Вінниччині триває курс підготовки визначеного особового складу підрозділів Збройних Сил України за стандартами НАТО. Навчають українських військовослужбовців інструктори Збройних сил Великої Британії. Про це повідомив Урядовий портал.

Зокрема, на базі бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, британські військові проводять курс підготовки з польової медицини та поводження з вибухонебезпечними пристроями, до якого залучено медичний персонал підрозділу аеромедичної евакуації Збройних Сил України, льотний та інженерно-технічний склад частини. Одночасно на навчальному полігоні британські експерти навчають фахівців пошуково-рятувального забезпечення польотів авіації, парашутно-десантної служби та льотних екіпажів Повітряних Сил ЗС України питанням виживання в умовах автономного існування на місцевості

Навчання українських військовослужбовців триватиме до 18 червня. До цього часу британські інструктори проведуть низку як теоретичних, так і практичних занять відповідно до навчальних програм Курсів. Військові льотчики, до прикладу, навчаються обстежувати поранених бійців, надавати першу медичну допомогу та готувати їх до евакуації, виявляти вибухонебезпечні предмети, позначати потенційно небезпечні точки та ділянки на маршруті слідування. Водночас спеціалісти пошуково-рятувального забезпечення опановуватимуть методики виживання у відповідності до стандартів, які загальноприйняті в країнах-членах НАТО. Це і надання медичної допомоги з використанням підручних засобів орієнтування на місцевості, облаштування укриттів, розведення багаття тощо.

«Такі Курси підготовки за участю британських інструкторів у Повітряних Силах ми проводимо вперше, втім, маю надію, що така співпраця з нашими британськими колегами продовжиться і надалі, – зауважив начальник групи процесу планування та оцінки сил управління бойової підготовки Командування Повітряних Сил ЗС України підполковник Вячеслав Гріщенко. – Згідно зі стандартами НАТО, які висуваються до підрозділів Повітряних Сил країн-членів НАТО, в тому числі і для партнерів, особовий склад яких, можливо, буде залучатися до участі в безпекових операціях під егідою Альянсу, повинен володіти відповідними навичками, в тому числі у питаннях польової медицини, і вибухонебезпечних пристроїв. Власне, на питаннях професійного зростання наших військовослужбовців і направлені дані Курси підготовки», – додав офіцер.

По завершенню Курсів підготовки українські військові складатимуть заліки та отримають сертифікати відповідного зразка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ