Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони Польщі звинуватило російських диспетчерів у катастрофі літака Качинського

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що дії диспетчерів вишки "Смоленськ-Північний" призвели до ситуації, яка наблизила до катастрофи літак ТУ-154М президента Польщі Леха Качиньського. Про це повідомляє польський телеканал Republika.

"Доказова база, яку зібрала група слідчих, а більшою мірою Комісія з розслідування авіакатастроф державної авіації, є дуже переконливою. Вона показує, що ці дії були свідомими, і було бажання призвести до катастрофи", - сказав Мацеревич.

Він додав, що навіть коли доказова база була неповною, то все вказувало на те, що російські диспетчери "вели літак до катастрофи", а пілот президентського літака Аркадіуш Протасюк до останнього намагався уникнути цієї пастки".

Мацеревич зазначив, що якщо б літак не був доведений диспетчерами так низько до землі, то "складніше було б організувати хаос, з яким ми маємо справу сьогодні".

"Літак, який би розпався на висоті 50, 60 або 150 метрів над землею, не міг би показати, що це була природна катастрофа", - підсумував Мацеревич.

Нагадаємо, Російська Федерація не згодна із звинуваченнями прокуратури Польщі на адресу російських диспетчерів у провокуванні авіакатастрофи під Смоленськом, в результаті якої загинув польський президент Лех Качинський.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ