Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міноборони РФ не пояснює, де гинуть російські військові

У Міноборони РФ всі загиблі отримають статус "загинув при виконанні військових обов'язків", а їхні родичі - належні виплати. Повідомив сайт LB.ua.

Російські військові не беруть участь у бойових діях за межами країни, однак родичі всіх загиблих за кордоном отримають від влади матеріальні компенсації.

Про це заявив заступник міністра оборони РФ Микола Панков на Раді з прав людини, повідомив член ради, координатора руху "Громадянин і армія" Сергій Кривенко, пише"Новая газета".

"Слово "Україна" Панков не вимовив жодного разу. Засідання було присвячене військовій медицині та соціальному забезпеченню загиблих військових. На ньому було заявлено, що російських військ за межами країни немає, але всі загиблі отримають статус "загинув при виконанні військових обов'язків", а їхні родичі - належні виплати. На наші прямі запитання про те, звідки взялися загиблі, військові робили круглі очі і відповідали, що не будуть про це говорити", - розповів він.

За словами Кривенка Панков різко відгукнувся про таємні похорони десантників під Псковом, і заявив, що ніяких жертв Міністерство оборони приховувати не збирається, списки загиблих лежать у нього на столі, але "зі зрозумілих причин" розголошувати їх не будуть.

Поки що Міноборони РФ списує всі смерті російських військових на нещасні випадки на навчаннях на кордоні з Україною.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ