Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Міноборони цьогоріч втричі зменшило бюджет для ремонту бронетехніки

Бюджет Міністерства оборони на ремонт бронетехніки цього року зменшився втричі порівняно з минулим роком, повідомив журналісту Гал-інфо директор львівського бронетанкового заводу Роман Тимків.

Тобто, попри те, що загальний бюджет Міноборони збільшився, однак сума коштів, виділена на ремонт бронетехніки для відповідних заводів, зокрема Львівського бронетанкового заводу, зменшилась.

Як каже директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків, їхньою спеціалізацією є танк Т-72, який не є основним бойовим танком української армії. Тому Міністерство оборони зменшило видатки для Львівського бронетанкового. Нині в пріоритеті Міноборони є ті танкові заводи, які займаються ремонтом бойових машин, що стоять на озброєнні нашої армії (БМП, Т-64). Фінансування заводів, які обслуговують такі машини, за словами Романа Тимківа, залишається незмінним.

На запитання щодо новинки Львівського заводу бронетранспортера «Дозор-Б», Роман Тимків відповів, що наразі завод очікує наказ Міністерства Оборони, щоб машина була взята на озброєння. Ця процедура є тривалою у часі.

«Дозор-Б» пройшов державні випробування. Нині готується вся необхідна документація для отримання літери «О1». І лише після цього буде відповідний наказ про взяття «Дозор-Б»  на озброєння. Керівник Львівського бронетанкового заводу наголосив на тому, що це єдина в Україна військова машина колісної форми  4х4, яка успішно пройшла державні випробування.

Як повідомив Роман Тимків, під час простою, в якому останнім часом перебуває Львівський завод, зарплата робітникам виплачується, штат працівників не скорочено, ніхто з робочого колективу у вимушені відпустки за власний рахунок не йшов. Працівники розуміють складність ситуації. За словами директора, сьогодні ситуація на заводі поліпшується.

Болючим питанням для Львівського бронетанкового заводу досі залишається податок за землю, яку в деяких обласних центрах України міська влада скасувала для підприємств ДП "Укроборонпрому". Роман Тимків каже, що вони зверталися багато разів як до депутатів Львівської міської ради, так і до народних депутатів з цього приводу. Також представники заводу неодноразово відвідували засідання відповідної комісії Львівської міськради, але все дарма. Податок за землю заводу нараховують у повному обсязі, а це 5,5 млн грн. в рік. Директор вважає, що депутати місцевих органів самоврядування просто не хочуть втрачати гроші, які йдуть в міську скарбницю. Керівництво заводу було би дуже вдячне, якби територіальна громада зробила б крок їм назустріч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ