Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони заборгувало ВАТ «Львівобленерго» 2,5 мільйони гривень

Заступник голови Львівської обласної держадміністрації Тарас Федак провів сьогодні селекторну нараду з керівниками управлінь, постачальних підприємств та в телефонному режимі з головами усіх районних та міських адміністрацій області. Основною темою розмови була заборгованість районних та міських адміністрацій за електропостачання та газ.

За словами директора з маркетингу „Львівобленерго” Андрія Скрипника, станом на 29 січня область заборгувала структурі 6,264 млн. гривень. Проблема насамперед з недофінансуванням з держбюджету, сума становить 5,393 млн. гривень, а місцеві бюджети заборгували 1,065 млн. гривень. Серед найбільш недофінансованих з держбюджету в області є місто Львів, яке заборгувало 2,2 млн. гривень, також Жовківський район - 267 тис. грн., Бродівський - 222 тис грн. та Самбірський - 192 тис. грн. Найгірші розрахунки з місцевого бюджету у Сокальському районі, Львові, Кам’янка-Бузькому та Миколаївському районах. Майже кожен голова РДА серед найзначніших боржників називав військові структури, заклади освіти, органи МВС та Прокуратуру.

Загалом же Міністерство оборони заборгувало „Львівобленерго” 2,5 млн. гривень. Найбільші божники -- військові структури у Самбірському, Золочівському, Сколівському та Жовківському районах. Зокрема з 190 тис. гривень, які заборгувало Міноборони у Самбірському районі, 172 тис. припадають на військову частину у Малому Дорошеві. Військові частини Золочівського району проплатили лише 14% від нарахованої суми, і зараз їхній борг перед „Львівлбленерго” складає 150 тис гривень. Ще 220 тис. гривень вони заборгували за газ. За базою відпочинку у Тисовці, яка також належить Міністерству оборони, 108 тис. боргу за електропостачання і 135 тис. за газ. У Жовківському районі через борг у 107 тис грн. від електропостачання відключені військовий комісаріат та чотири військові частини. Самбірське КЕУ, яке знаходиться на території Мостиського району, заборгувало 38 тис. гривень. Дещо менші суми боргу і у інших районах. З перебоями фінансує свої структури і Міністерство внутрішніх справ. До прикладу, відділення МВСУ у Дрогобичі заборгувало 38 тис. гривень.

Краща ситуація з закладами освіти. Навіть ті структури, за якими є борг, зобов’язалися сплатити його до понеділка.

Проте найбільше нарікали голови РДА на відсутність коштів, які б мали покрити пільги та субсидії. За їхніми словами, сьогодні цієї проблеми ще немає, проте вона може з’явитися через тиждень. Як зазначив заступник голови ЛОДА Тарас Федак, власне голови районних адміністрацій мають взяти на контроль ситуацію з надходженнями не лише місцевого рівня, а й з держбюджету. „Ми займемося питаннями пільг та субсидій, проте ви повинні контролювати усі пропрати, а не звертатися з проблемами коли структури відключатимуть”, - сказав Тарас Федак. Подібні селекторні наради проводитимуть тепер приблизно раз в десять днів.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ