Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони заперечує наявність символіки РФ на пам'ятних знаках

Міністерство оборони України спростовує інформацію про наявність символіки Російської Федерації на пам'ятному нагрудному знаку "Захисник Вітчизни". Про це йдеться в повідомленні прес-служби оборонного відомства.

"Керівництво Міністерства оборони України категорично спростовує інформацію, яка була оприлюднена в ЗМІ про нібито зображенні на пам'ятному нагрудному знаку "Захисник Вітчизни" символіки Російської Федерації", - наголошується в повідомленні.

Як заявили в Міноборони, даний знак був виготовлений з нагоди святкування Дня Збройних сил України. На ньому зображені державний прапор, знак оборонного відомства, вишитий рушник, військовослужбовець зі зброєю ВСУ, а також танк Т-72, який знаходиться на оснащенні української армії.

У відомстві підкреслили, що обурені "наклепницькою інформацією", яка розміщується з метою "дискредитації ЗСУ, осквернення авторитету керівництва оборонного відомства та деморалізації особового складу".

Раніше член комісії державних нагород та геральдики Микола Чмир повідомив, що українських військових нагороджують медалеподібним знаком, на якому зображені російський танк Т-90 і солдат з російською гвинтівкою "Винторез".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ