Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міноборони завернуло з військових їдалень майже 1,5 тисячі тонн харчів

Майже 1,5 тисячі тонн продуктів не прийнято на забезпечення Збройних сил у зв’язку з їх невідповідністю вимогам. Про це сьогодні заявив начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України полковник Дмитро Марченко, повідомила прес-служба Міноборони.

"Станом на сьогодні, відповідними лабораторіями ветеринарної медицини МО України та ЗС України проведено понад 21,5 тис. лабораторних досліджень харчових продуктів, відповідно для яких виконано ветеринарно-санітарну експертизу харчових продуктів загальним тоннажем партій близько 15,5 тонн, з яких майже 1,5 тис. тонн не допущено на забезпечення у зв’язку з їх невідповідністю встановленим вимогам", - сказав він.

Марченко акцентував увагу на проблемах щодо м’ясних консервів виробника ТОВ «Адамант 2000». Вищезазначені консерви не відповідають вимогам державного стандарту та були заборонені Міністерством оборони України до використання та постачання.

Начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України підкреслив, що за фактом виявлення неякісних продуктів харчування — м’ясних консервів, наданих однією з фірм постачальників, відповідним рішенням міністра оборони України від 24 липня призначено службове розслідування. Наразі працює комісія, яка вже встановила ряд порушень та були прийняті відповідні рішення.

Марченко також повідомив, що з початку цього місяця з метою швидкого реагування до району проведення АТО направлено постійно діючу робочу групу для перевірки якості продуктів харчування, а також ще одна група саме зараз проводить перевірки військових частин щодо якості харчування у пунктах їхньої дислокації. За його словами, за результатами перевірок Департаментом державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів подано 44 претензії, якими виставлено штрафних санкцій до постачальників на загальну суму понад 2,8 млн. грн.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ