Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міносвіти хоче очиститись від зайвих паперів

У цьому році департамент освіти та науки Львівської ОДА буде впроваджувати пілотний проект з дебюрократизації в освіті, - про це повідомила директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

Мета - скорочення паперотворчості. Скажімо, 2016 року департамент освіти та науки Львівської ОДА видав: 4 295 – вихідних листів, 2 053 – накази (основна діяльність – 666; кадрові питання – 335, господарська діяльність – 18); прийнято та відредаговано: 434 – звернення громадян, 370 – звернень на гарячу лінію.

Додамо, що боротьба з «паперотворчістю» в Міносвіті вже має свою історію. Перші кроки були зроблені ще 5 грудня 2014 року, коли у листі Міністерства освіти і науки України до органів управління освітою були викладені відповідні рекомендації. Згодом, 27 травня 2014 року, Міністерства освіти та науки України видало наказ №648 «Щодо припинення практики створення та вимагання від дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів документації та звітності, не передбаченої законодавством України».

Водночас 22 грудня 2016 року Міністерство освіти та науки України  поширило наказ № 1593 «Про результати дослідження «Діти і папери; як досягти балансу в школі»: відповідно до якого  до 10 квітня 2017 року слід розробити та подати на затвердження програму реалізації пілотного проекту з дебюрократизації освіти у Львівській, Харківській областях та м. Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ