Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міносвіти відшкодувало Львівській залізниці лише третину коштів за перевезення студентів на пільгових умовах

Станом на 17 листопада 2008 року Львівська залізниця надала послуг із перевезення студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів на суму 14 866 тисяч гривень, а загальна сума видатків, яка передбачена у Держбюджеті на 2008 рік для розрахунків Міносвіти із Львівською залізницею становить 5 900 тисяч гривень, залишок бюджетних коштів становить 874,5 тис. грн. - повідомляє прес-центр Львівської залізниці. Міністерство освіти і науки України відшкодувало залізничникам лише 5 025,5 тис. грн., що становить 33,8%. Таким чином, непокрита сума (фактичний збиток залізниці) дорівнює 9 840,5 тис. грн.
Критичності ситуації, зауважує Львівська залізниця, додає і той факт, що з 2008 року для студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів дозволено пільговий проїзд протягом року без календарних обмежень, а видатки у державному бюджеті на компенсацію витрат залізниці за пільгові перевезення дітей віком від 6 до 14 не передбачено узагалі.
Відповідно до чинного законодавства України залізниці безвідмовно надають пільговий проїзд 25 категоріям громадян: ветеранам війни та праці, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсіонерам за віком, студентам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та учням професійно-технічних закладів, дітям віком від 6 до 14 років та іншим.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ