Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Міська рада дозволила передати львівську станцію швидкої до області

Сьогодні, 14 листопада, під час сесії Львівської міської ради депутати 63 голосами прийняли ухвалу «Про попереднє погодження передачі ЛКП «Львівська станція швидкої медичної допомоги». Цю ухвалу було прийнято на виконання вимог Закону України «Про екстрену медичну допомогу», який вступає у дію з 1 січня 2013 року.

«Сьогодні ми отримали згоду на передачу Станції швидкої медичної допомоги і після отримання згоди обласної ради на прийом будемо здійснювати юридичну передачу юридичної особи «Станція швидкої медичної допомоги міста Львова» у спільну власність Львівської області, відповідно в підпорядкування уповноваженого органу – управлінню охорони здоров’я ЛОДА. І таким чином всією службою надання екстреної медичної допомоги буде керувати управління охорони здоров’я області.

Для громадян особливо нічого не зміниться. З 1 січня «швидка» як їздила, так і буде їздити, як виїжджала на виклики, так і буде виїжджати, єдина відмінність, що вона буде підпорядковуватися іншому уповноваженому органу державної влади.

Якщо говорити більш широко, то в частині сільських територій фактично цей закон несе очевидну перевагу, бо сьогодні «швидка» має право виїжджати в межах своєї територіальної одиниці. Тобто, якщо, наприклад, машина з одного району, не зважаючи на те, що їм ближче доїхати на виклик, але це територія району іншого, вона не має права виїжджати. Тому що за юридичними нормами бюджетний кодекс не дозволяє використовувати кошти однієї територіальної одиниці на потреби іншої.

Для того, щоб зняти цю проблему, щоб «швидка» могла виїжджати на місце події та, яка найближче, щоб не було меж адміністративних, все переводиться в єдиний бюджет на єдине підпорядкування. З цієї точки зору, без сумніву, це дуже перспективне рішення, яке треба реалізовувати.

Я також хотів би зазначити і заспокоїти в тій частині, що не планується ніяких скорочень, обмежень, звільнень. Ми спільно з обласним управлінням працюємо так, щоб все відбулося плавно і спокійно. Люди шляхом переводу будуть переходити на нову юридичну особу, і всі залишаються працювати на своїх місцях», - роз’яснив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ