Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міська рада перевіряє, як ремонтують дахи у Львові

Управління контролю та аудиту ЛМР у жовтні розпочало перевірку ремонтів дахів у місті. Працівники управління виїжджають на об’єкти і контролюють їх виконання. Таким чином вдається виявити і виправити недопрацювання та халатне ставлення підрядників. Уже перевірили 13 будинків, тим часом, як департамент житлового господарства цього року запланував ремонт 133 дахів. За результатами перевірок встановлено, що більшість робіт виконано вчасно, у повному обсязі та відповідно до кошторисної документації. Проте на деяких об’єктах роботи виконані неякісно та з порушенням термінів. Зокрема, на вул. Науковій, 76 будівельник залишив будівельне сміття та не демонтував металеві опори телевізійних антен. Схожа ситуація і в будинку на вул. Ярослава Мудрого, 7-а. А ремонт даху будинку на Личаківській, 1 не виконано досі, хоча терміни вийшли ще 29 вересня.
„Наразі роботи виконано більш-менш добре, бо будинок є старий і потребує капітального ремонту”, - говорить начальник управління контролю і аудиту ЛМР Іванна Юрейко.
За невчасне виконання робіт до підрядників застосують штрафні санкції, які коливатимуться в межах до 5% від вартості робіт. Кошторис даху становить 47 тис грн., щоправда підрядне підприємство вимагало 48,5 тис грн., але у ЛМР цю суму визнали завищеною. Фірма „Цайпер Україна” ремонтувала цього року 5 дахів. Будинок на вул. Личаківській є останнім, а запізнення у виконанні робіт обґрунтовують погодними умовами та власним недоглядом.
Новий дах має служити щонайменше 10 років. Ремонтники зауважують, що до цього ситуація була критичною – все дерево прогнило і довелося його повністю замінювати.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ