Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міська рада ремонтує аварійні будинки. Для «своїх» депутатів?

Сьогодні одна з мешканок вулиці Піскової ледь не «зірвала» брифінг начальника відділу капітального ремонту управління житлового господарства Львівської міської ради Бориса Березяка щодо проведення протиаварійних робіт у житлових будинках міста. Борис Березяк презентував представникам ЗМІ відремонтований за бюджетні кошти будинок на вулиці Пісковій, 6, де була критична аварійна ситуація - трапився залом каналізаційного випуску, що спричинило просідання фундаменту. У свою чергу мешканка сусіднього будинку повідомила, що її будинок теж знаходиться в аварійному стані, але ремонтувати його будуть самі мешканці за власні кошти. За її словами, у будинку №6 на Пісковій проживає один з депутатів міськради, тому його і відремонтували.
Як розповів Борис Березяк, загальна вартість робіт у цьому будинку становила 539 тисяч гривень.
Загалом у міському бюджеті Львова на 2008 рік передбачено кошти на капітальний ремонт житлового фонду у розмірі 6 мільйонів 380 тисяч гривень. За словами Бориса Березяка, основним видом робіт є виведення житлових будинків з передаварійного стану.
«У житловому фонді Львова трапляються аварійні ситуації, які не можна побачити при зовнішньому огляді. Основними факторами руйнації житлового фонду є вимивання ґрунту з основ фундаменту витоками з будинку, в результаті чого з’являються тріщини стін, а також зовнішні чинники, зокрема, погана покрівля. Для запобігання руйнування будинків у міському бюджеті на 2008 рік передбачаються кошти на виведення будинків з передаварійного стану», - зазначив Борис Березяк.
Загалом по Львову капітального ремонту потребують 1238 житлових будинків, орієнтовна вартість ремонтних робіт становить 553 мільйони гривень. Борис Березяк також повідомив, що на 2009 рік планується заложити 17 мільйонів гривень для ремонту житлового фонду. За ці кошти повинні відремонтувати 69 будинків. За його словами, коштів є мало, тому ремонт будинків проводиться не один рік.
За словами Бориса Березяка, цього року майже всі заплановані об’єкти на завершенні, але потрібні додаткові кошти, тому не всі будуть закінчені до кінця року, деякі залишаться у статусі перехідних на наступний рік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ