Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міському голові Львова дали тиждень часу аби визначити генпідрядника по стадіону до Євро-2012

Сьогодні під час візиту Президента України Віктора Ющенка відбулася робоча зустріч за участі віце-прем’єра Івана Васюника, міського голови Львова Андрія Садового, голови Львівської облради Мирослава Сеника та голови ЛОДА Миколи Кметя, яка була присвячена питанням будівництва стадіону до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році у Львові. Про це під час брифінгу повідомив Іван Васюник.

«На прохання міського голови Львова було прийнято рішення, що на наступному тижні має бути визначено, хто має реалізовувати проект забудови стадіону», -- сказав Іван Васюник.

За словами Васюника, згідно графіка розпочати фізичні роботи на місці стадіону потрібно протягом листопада. Тому якщо протягом 7-10 днів на будмайданчику розпочнуться роботи, то такий графік є прийнятним для експертів УЄФА. Про це, як повідомив віце-прем’єр, експерти УЄФА заявили під час представлення проектів у Києві.

Крім того, за словами Васюника – наступний контрольний термін виконання робіт по підготовці Євро-2012 у Львові настане 21 листопада, оскільки в грудні Україна і Польща звітуватимуть перед експертами стосовно виконання головних умов проведення чемпіонату в обох країнах.

Водночас Васюник зазначив, що право вибирати міста належить виключно УЄФА, однак при дотримані вказаного графіку проблем у Львові не мало би бути.

Також Васюник підкреслив важливість пошуку інвеститора для будівництва стадіону, оскільки кошти, які будуть спрямовані міським бюджетом на стадіон, могли б піти на розвиток інфраструктури.

Він відзначив також і зусилля голови ЛОДА у напрямку підготовки до проведення Євро-2012 у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ