Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міськрада зацікавлена в Асоціації будівельних підприємств Львівщини

1 листопада у Львові відбудеться презентація новоствореної Асоціації будівельних підприємств Львівщини. До участі в засіданні запрошені керівники Львова та області, зокрема голова ЛОДА Петро Олійник, міський голова Львова Андрій Садовий та їхні заступники, керівники профільних управлінь та відомств. Про це «Гал-info» повідомила прес-служба асоціації.
Щодо самої асоціації, то до неї входять понад 150 будівельних організацій Львівщини, усіх сфер будівництва, зокрема житлового та промислового, будівництва доріг, а також виробники та продавці будівельних матеріалів, серед яких найбільші компанії: ВАТ «Львівбуд», «Комфортсервіс», «КарпатБуд», «Галбуд», «ІнтерГалБуд». Метою створення асоціації є відстоювання економічних та інших законних інтересів, зокрема, у взаєминах з органами державної влади і місцевого самоврядування,  формування та розвиток будівельної галузі на Львівщині, у тому числі через депутатський корпус, адже серед представників Асоціації є понад 40 депутатів усіх рівнів. Асоціація також працюватиме у напрямку налагодження співпраці між організаціями щодо впровадження та вдосконалення правил добросовісної конкуренції, аналізу процесів впровадження та дії нормативних актів у будівельній галузі, розробка та впровадження декількох цільових програм, зокрема з професійної підготовки фахівців, починаючи від робітничих будівельних професій і завершуючи фахівцями із залучення інвестицій.
Водночас міська влада вже схвально відгукується про асоціацію. За словами начальника інспекції архітектурно-будівельного контролю Львова Романа Стецьківа, міська влада зацікавлена у створенні асоціації. «Ми зацікавлені у створенні Асоціації тому, що є низка проблем, які вона може допомогти нам вирішити. Зокрема, йдеться про підстраховку від виникнення таких ситуацій, як в Києві з будівництвом «Єліта-центру», підвищення якості будівництва, будівництво соціального житла. Асоціація може допомогти своєю позицією вирішити проблему з дозвільними моментами, зокрема дати конкретні пропозиції щодо спрощення дозвільної системи будівництва. Крім того, є проблема збільшення обсягів будівництва житла та відсотків відрахувань на розвиток соціальної інфраструктури міста – з Асоціацією легше буде знайти компроміс щодо задоволення інтересів будівельників та влади аніж якщо працювати з кожною компанією окремо», - розповів в коментарі «Гал-info» Стецьків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ