Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міську владу мегаполісів України оцінили на три бали

Міська влада мегаполісів України отримала “три” бали – такі дані щомісячного соціологічного дослідження мешканців Києва, Харкова, Львова, Дніпра та Одеси, яке провів Центр досліджень і комунікацій компанії «Active Group» в рамках проекту «Міський омнібус» у серпні 2017 року.

Мешканцям цих міст у ході опитування пропонувалось оцінити роботу їх міських голів депутатів міських рад за п’ятибальною шкалою, в якій 1 – мінімальна оцінка, а 5 – максимальна.

Мери мегаполісів отримали 3,14 бали. “Одиниці” та “двійки” їм поставили 11,7% та 15,2% опитаних містян. На “три” своїх  міських голів оцінили 27% респондентів, на “чотири” 27,6%, а на “п’ять” – 13,8%. Менше п’яти відсотків (4,4%) вагаються оцінити власних мерів.

Згідно із результатами дослідження, найвищий результат серед мерів мегаполісів протягом літа продемонструвала середньозважена оцінка Геннадія Кернеса та Бориса Філатова. Це при тому, що мер Харкова отримує все нижчі оцінки впродовж останніх трьох місяців.

Рекордно оцінили й мера Києва. Хоча в загальному списку Віталій Кличко має найнижчий результат, але його серпневий бал є другим серед найвищих (3 бали). І крім того, вже шість місяців його оцінка постійно зростає.

Зниження зафіксовано також у мера Одеси, що за останні два місяці знизився з червневих 3,6 балів до серпневих 3,4 балів.

Таким чином загальний рейтинг міських голів мегаполісів України є наступним: мер Харкова отримав 3,4 бали, міський голова Одеси 3,4 бали, мер Львова 3,2 бали, міський голова Дніпра 3,2 бали і 3 бали у мера Києва.

Оцінки діяльності депутатів міських рад є не менш динамічними, адже в Одесі, наприклад, зафіксовано рекордно різкий спад середньозваженої позначки. Тамтешні депутати ще у липні отримали 3,2 бали, а вже у серпні – 2,5 бали.

Львівські депутати міськради також стрімко «з’їхали» вниз. Їх спад приблизно такий же, як і у одеських колег (з 2,8 до 2,4 балів), але львів’янам на це знадобилось на один місяць більше. В інших досліджуваних містах середні оцінки за літній період зростали (3 бали у Харкові, 2,4 бали у Львові, та 2,3 бали у Києві).

Депутатів міськрад загалом оцінили на 2,54 бали. Вони отримали “одиниці” від 20,3% опитаних, а “двійки” – від 23,1%. Більшість респондентів обирали варіант “три” бали. “Чотири” і “п’ять” поставили 16,4% та 3,1% мешканців мегаполісів. 7,5% не змогли визначитись з власними оцінками.

Дослідження проводиться щомісяця у Києві, Харкові, Львові, Одесі та Дніпрі у рамках проекту «Міський омнібус». В кожному місті щомісяця опитано не менше 1660 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,5%.

Довідка

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні  2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ