Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міський голова Бродів не підписав меморандум щодо прийому львівського сміття

Як повідомили на сайті Бродівської міської ради, міський голова Бродів не підписав меморандум щодо прийому львівського сміття.

Міський голова Бродів Анатолій Белей роз"яснює ситуацію з поширеною деякими ЗМІ та соцмережами інформацією про те, що Броди є у переліку міст, куди, згідно з підписаним сьогодні, 21 квітня, Меморандумом, завозитимуть львівське сміття. Зокрема, міський олова сказав: "Попри вмовляння підписати меморандум щодо прийому львівського сміття, який підписаний сьогодні, 21 квітня, у Львівській ОДА, я відмовився це робити і не підписав цей меморандум. Я знаю позицію громадських активістів нашого міста, я знаю позицію депутатів Бродівської міської ради - вони на це ніколи не погодяться, а я, маючи делеговані повноваження від міської громади, не можу піти всупереч її волі. І моя особиста думка - я теж проти того, щоб у Броди завозили нові об"єми сміття. Це питання обговорюється від минулої п"ятниці, і мені відомо, що в додатку до меморандуму зазначено, що Броди повинні прийняти 20 тонн сміття щодня - це коло 200 тонн в тиждень. Ви уявляєте, що буде з нашим сміттєзвалищем, з Бродами?", - обурюється Анатолій Белей.

У Львові підписали Меморандум про вивезення ТВП із міста на сміттєзвалища області

Крім цього, міський голова Бродів нагадав, що свою руку допомоги Львову Броди простягнули, коли прийняли на свій полігон ТПВ 400 тонн львівського сміття, з труднощами домовившись з громадськими активістами, мешканцями прилеглих сіл. Приймаючи рішення про прийняття 40 вантажівок з львівським непотребом, згідно з рішенням обласної комісії з питань ТЕБ та НС, депутати Бродівської міської ради у своєму рішенні зазначили, що це буде одноразова допомога Львову - домовленості треба виконувати - зазначив Анатолій Белей.

Також міський голова Бродів сказав, що ймовірно, на найближчий вівторок буде скликана позачергова сесія Бродівської міської ради, з приводу обговорення даного питання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ