Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міський голова Львова зустрівся з випускниками, що набрали 200 балів з тестів ЗНО

Сьогодні, 7 вересня, міський голова Львова зустрівся з випускниками навчальних закладів м. Львова, які за результатами проходження тестування зовнішнього незалежного оцінювання набрали 200 балів з навчальних предметів у 2016 році. Мер вручив хлопцям та дівчатам подяки. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Український центр оцінювання якості освіти опублікував результати ЗНО у 2016 році, де Львів отримав перше місце за рівнем знань випускників. До такого висновку дійшли журналісти Тексти.org.ua, проаналізувавши дані Центру оцінювання. Тексти.org.ua вибрали всіх випускників, котрі склали ЗНО на більше ніж 180 балів з трьох предметів одночасно. Предмети поділили на 3 класичні блоки спеціальностей (гуманітарний, математичний, фізичний). Кількість найкращих учнів показали пропорційно до кількості усіх, хто здавав ЗНО.

180 балів із 3 предметів одночасно у Львові набрали:

  • українська, історія, англійська - 11,71% (для порівняння Київ - 7,14%)
  • українська, математика, англійська - 11,38% (для порівняння Київ - 9,59%)
  • українська, математика, фізика - 10,9%.

Львівські школи - перші в рейтингу за результати ЗНО випускників (абітурієнт школи мав набрати як мінімум 180 балів із кожного з трьох предметів):

  • Львівська лінгвістична гімназія - перша в блоці «українська, історія, англійська»
  • Львівський ліцей-інтернат при ЛНУ Ім. І.Франка - перший у блоці «українська, математика, англійська».

Цього року Львівська область посіла друге місце серед областей із найвищим прохідним балом абітурієнтів. Результати тестувань свідчать про високий рівень підготовки випускників: 6 учасників отримали 200 балів з української мови та літератури; 2 учасників отримали 200 балів за тест із англійської мови; 1 учасник отримав 200 балів за тест з математики (ЛФМЛ); 2 учасників - з біології; 3 учасників - історії України; 2 учасників - з німецької мови, 3 учасників - з фізики.

За кількістю абітурієнтів, які отримали по 200 балів, друге місце займає Львівщина. Усього 36 таких абітурієнтів. За результатами абітурієнтів міста Львова цей показник становить -18.

Хімія - навчальний предмет, найвищі результати тестування з якого зафіксовані у Львівській області, де результат зовнішнього незалежного оцінювання від 160 до 200 балів отримали 42% учасників. У м. Києві цей показник становить 32,3%, у Волинській області - 30,3%.

Нагадаємо, у 2016 році учасники мали право складати тести не більше, ніж з 4 предметів. Випускники загальноосвітніх навчальних закладів також мали здійснити вибір двох предметів для складання державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти (українська мова і література (українська мова), історія України або математика).

Реєстрація осіб для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні відбувалася через мережу Інтернет. Охочі пройти пробне зовнішнє незалежне

оцінювання мали можливість зареєструватися з 5 до ЗО січня 2016 року. Реєстрація проводилася згідно з правилами щодо реєстрації осіб для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, які встановлювалися кожним регіональним центром оцінювання якості освіти.

Найвищий показник зафіксовано у Львівській області (9 932 особи), найнижчий - у Луганській (1 587 осіб).

У поточному році пробне зовнішнє незалежне оцінювання проводилося із 12- ти навчальних предметів за технологією зовнішнього незалежного оцінювання. 2 квітня в 544-х пунктах відбулося пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, участь в якому взяли 94 350 осіб, що становить 96,9% від загальної кількості зареєстрованих. Найвищі показники явки учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання в цей день зафіксовано у Львівській (98,2%), Волинській (98,1%), Тернопільській (98,1%), Житомирській (97,9%), Хмельницькій (97,9%) областях

Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів м.Львова, які виявили бажання стати студентами вищих навчальних закладів освіти, відбулося впродовж двох сесій - основної (з 5 травня до 17 червня 2016 року) та додаткової (з 14 червня до 4 липня 2016 року) з предметів: українська мова та література, математика, історія України, російської, іспанської, англійської, німецької і французької мов, біології, фізики, географії, хімії.

Обов’язковим для всіх вступників було зовнішнє незалежне оцінювання у формі ДПА з української мови та літератури, математики та історії України (на вибір). У 2016 році на Всеукраїнське тестування винесено ще такі предмети: з природничих наук - біологія, географія, фізика, хімія, а також російська іспанська, англійська, німецька і французька мови. Кожен зареєстрований учасник ЗНО мав змогу скласти тести не більш, як із 4 предметів.

У м. Львові було забезпечено організацію роботи 32 пунктів тестування. З них, 28 на базі підпорядкованих закладів освіти: СЗШ №№ 1, 2, 9, 15, 18, 22, 27, 32, 42, 45, 46, 54, 60, 68, 70, 75, 82, 83, 84, 92, 97, 98,100, Львівська лінгвістична гімназія, НВК «Школа І ступеня - гімназія «Гроно», ЛНВК «Школа І ступеня - гімназія», НВК «Школа-ліцей «Оріяна», Львівська гімназія «Престиж» і 4-ри на базах Державного професійно-технічного навчального закладу «Міжрегіональне вище професійно- технічне училище автомобільного транспорту та будівництва м. Львова, Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну м. Львова, ДЗ «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова», Державного професійно-технічного навчального закладу «Львівське вище професійно- технічне училище комп'ютерної техніки та будівництва».

Інформація про випускників

навчальних закладів м. Львова, які за результатами проходження тестування ЗНО набрали 200 балів з навчальних предметів у 2016 році

№з

/п

Район (місто)

П.І.Б.

Повна назва школи

1.

Залізничний район м. Львів

Афанасьєв Дмитро Денисович

Львівський фізико-математичний ліцей (українська мова)

2.

Галицький район м. Львів

Забульський Володимир Васильович

Львівська академічна гімназія при Національному університеті «Львівська політехніка» (фізика)

3.

Залізничний район м. Львів

Кістьянц Антон Євгенович

Львівський фізико-математичний ліцей (фізика)

4.

Залізничний район м. Львів

Тумак Олександра Ігорівна

Львівський фізико-математичний ліцей (математика)

5.

Личаківський район м. Львів

Пандяк Христина Ігорівна

Спеціалізована середня загальноосвітня школа № 37 м. Львова з поглибленим

вивченням французької мови (біологія)

6.

Залізничний район м. Львів

Іванів Наталія Тарасівна

НВК «Школа І ступеня - гімназія «Гроно» (українська мова)

7.

Франківський район м. Львів

Воробель Лілія-Лідія Олександрівна

НВК імені В. Симоненка з поглибленим вивченням німецької мови «Спеціалізована школа І ступеня-гімназія» (німецька мова)

8.

Галицький район м. Львів

Джура Мар'яна Романівна

Львівська лінгвістична гімназія (українська мова)

9.

Личаківський район м. Львів

Кузик Соломія Олександрівна

Львівська спеціалізована загальноосвітня школа №8 з поглибленим вивченням німецької мови (німецька мова)

10.

Личаківський район м. Львів

Мудра Анастасія Мар'янівна

Спеціалізована середня загальноосвітня школа № 37 м. Львова з поглибленим вивченням французької мови (українська мова)

11.

Шевченківський район м. Львів

Угрин Святослав Олександрович

Середня загальноосвітня школа № 43 м. Львова (історія)

12.

Залізничний район м. Львів

Антентик Юрій Миколайович

Львівський фізико-математичний ліцей (фізика)

13.

Галицький район м. Львів

Криницький Юрій Андрійович

Львівська спеціалізована середня загальноосвітня школа № 28 1-І 11 ступенів з поглибленим вивченням німецької мови (українська мова)

14.

Личаківський район м. Львів

Пугач Дмитро Богданович

Середня загальноосвітня школа № 21 м. Львова (історія)

15.

Галицький район м. Львів

Курус Юлія Всеволодівна

Львівська лінгвістична гімназія (біологія)

16.

Галицький район м. Львів

Балашова Катерина Павлівна

Львівська лінгвістична гімназія (англійська мова)

17.

Личаківський район м. Львів

Куземська Олександра Юріївна

Спеціалізована середня загальноосвітня школа № 37 м. Львова з поглибленим вивченням французької мови (українська мова)

18.

Галицький район м. Львів

Рахманкіна Євгенія Андріївна

Львівська українська приватна гімназія (українська мова)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ