Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міський голова Турки розповів про обшук і його причину

Обшуки удома та в кабінеті міського голови Турки були проведені у п’ятницю, 10 березня. У мера забрали усю документацію та техніку. У неділю після церкви турківчани пішли до помешкання Геннадія Когута, щоб дізнатися правду та висловити підтримку. Про це повідомили в партії "Воля".

Багато хто з представників громади вважає такі дії політичним замовленням. Адже Когута обрано головою міськради із посади директора як активного учасника Революції Гідності та «Майдану Турківщини». 

«Це було політичне замовлення, - так пояснив обшуки Геннадій Когут. - Все проводиться у кращих традиціях російських каналів. Поки перед 9 годиною зранку проводили обшук у мене вдома, під міською радою уже стояла замовлена кимось знімальна група. Зараз ми воюємо із системою Порошенка та його блоку. Ця система взяла від попередньої влади механізм тиску та значно удосконалила його. Я виступав проти дій президента принципово. Буквально напередодні міська рада Турки прийняла заяву про підтримку блокади торгівлі з ОРДЛО. І ось система завдала удар у відповідь. Можу запевнити своїх виборців, що сердечних приступів у мене не буде. Багато роботи, я продовжую працювати», - додав Когут.

У мера вилучили усю техніку та документацію, робота міської ради паралізована.

Політична партія ВОЛЯ, від якої балотувався Когут, оприлюднила заяву щодо ситуації. У ВОЛІ називають це політичним замовленням та намаганням втихомирити непокірних.

«Незаконні обшуки, надшвидке публічне звинувачення зі сторони голови ОДА на його сторінці, показова фотосесія під час проведення обшуків та дивна моментальна поява телебачення в гірському віддаленому місті - це свідчення політичного характеру справи проти Геннадія Когута, - йдеться в заяві. - Це спроба припинити критику з боку Геннадія Когута в сторону Порошенка, реакція на прийняття рішення міської ради на підтримку блокади на Сході України та на непокору адміністративній вертикалі і «відкатній» системі, яка зараз вибудувана по всій вертикалі ОДА-РДА.

Це яскрава спроба на прикладі незламного мера невеличкого гірського населеного пункту показати іншим міським головам Львівщини, що буде відбуватися з непокірними. І така погроза - яскравий «меседж» іншим очільникам міст та сіл».

Нагадаємо, що Геннадій Когут став черговим мером-реформатором, обраним з середовища активістів Майдану, проти якого намагаються сфальсифікувати кримінальну справу для здійснення політичного тиску.

«Сумно, черговий удар нижче пояса, - написав на своїй сторінці координатор обласної організації партії ВОЛЯ Василь Курій. - Замовили чергового непокірного. Це травля влади, заказухи, суди, прокуратури, брехливі заяви. Я попереджував - рано чи пізно "вони" до тебе прийдуть, тобі, друже, не сміттєвоз закидають, а твої заяви і позицію по відношенню до "шоколадної братви", - додав Курій.

Нагадаємо, першим про обшук у міського голови Турки Геннадія Когута повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ