Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міста будуть засипані сміттям, якщо НКРЕКП дозволять встановлювати тариф, – «Наш край»

«Наш край» закликає депутатів не дозволяти НКРЕКП встановлювати тариф на захоронення сміття. Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак, повідомила прес-служба партії "Наш край".
«Ми закликаємо Верховну Раду не надавати Нацкомісії з держрегулювання енергетики та комунальних послуг право встановлювати тариф на захоронення сміття. Це призведе до ситуації, коли ціну послуг визначатиме НКРЕКП, а відповідальність за чистоту вулиць та дворів нестиме місцева влада. Інакше кажучи, якщо у Києві встановлять занизький тариф, то місцева влада не матиме фінансової можливості забезпечити вивезення сміття», – зауважив Олександр Мазурчак.

За його словами, запропонована депутатами процедура встановлення тарифу призведе до того, що міста будуть засипані сміттям. «Львів з його сьогоднішніми «сміттєвими» проблемами видавитиметься нам за нових обставин невеликим непорозумінням», – зазначив співголова партії «Наш край».

«Спроби централізованого регулювання «сміттєвого» тарифу відлякують потенційних інвесторів, що зведе нанівець будь-які спроби місцевої влади вирішити питання утилізації сміття за рахунок залучення приватних інвестицій», – підсумував Олександр Мазурчак.

Як повідомляли експерти, раніше Комітет ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу підтримав зміни до розгляду у повторному другому читанні проекту закону «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг». Зокрема, одна із змін надає регулятору право встановлювати тариф на захоронення сміття.

На сьогодні тариф з захоронення побутових відходів затверджується місцевою радою на підставі порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ