Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Міста найбільш уражені ВІЛ-інфекцією: Львів, Борислав, Червоноград, Стрий, Дрогобич і Самбір

У Львівській області офіційно зареєстровано 1772 випадки ВІЛ-інфекції, в тому числі, 382 особи – з розвинутою стадією ВІЛ-інфекції та 33 дитини з підтвердженим діагнозом ВІЛ-інфекції. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Найбільша кількість ВІЛ-інфікованих сконцентрована у шести містах: Львові, Бориславі, Червонограді, Стрию, Дрогобичі і Самборі.

«Сьогодні  проблема поширення ВІЛ-СНІДУ в Україні та у Львівській області зокрема є надзвичайно актуальною, адже кількість хворих на ВІЛ-СНІД в Україні щороку зростає. Епідеміологічну ситуацію щодо ВІЛ-СНІДУ, питання профілактики та шляхів боротьби з цим захворюванням ми обговорюємо на кожному засіданні Координаційної ради у Львівській ОДА», - зазначила заступник голови Львівської ОДА Ліляна Гримська під час семінару-тренінгу з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу «Роль та відповідальність місцевих громад у протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу», який сьогодні, 23 листопада, розпочався у Львові. Семінар триватиме два дні.

Захід проводиться  для голів міських координаційних рад з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці  та здоров’я» спільно з Львівським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Мета тренінгу: розбудова потенціалу міських координаційних рад з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу для їх ефективного лідерства на місцевому рівні у впровадженні заходів  протидії епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Основними завданням тренінгу є ознайомити учасників з пріоритетами державної
політики в сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та сучасними міжнародними стратегіями; визначити  шляхи активізації місцевих громад  для ефективної протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших негативних явищ; обговорити практику роботи місцевих координаційних рад та перспективи удосконалення їх діяльності.

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ