Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Місто обласного значення Моршин, святкує день міста

В третю неділю червня місто обласного значення Моршин, святкує день міста.

Перша письмова згадка про Моршин датована 2 січня 1482 р. в судовому записі, де згадувалось, що село Моршин належало шляхтичу Юрію (Юхну) Нагваздану та входило до складу Польського королівства. На той час це було невеличке село, котре налічувало 12 дворів.

Моршин – невеличке містечко на Прикарпатті, що розташоване серед тисяч квадратних кілометрів екологічно чистих лісів. Сьогодні м. Моршин один з найвідоміших  курортів України. Унікальні джерела Моршина завдяки особливому складу, зокрема підвищеному вмісту сульфатно-магнієвих солей, відновлюють пошкоджені клітини печінки, знімають запальні процеси жовчовивідних шляхів, покращують печінковий кровообіг, нормалізують обмінні процеси і є незамінними в лікуванні захворювань печінки, кишечника, підшлункової залози, цукрового діабету, шлунку. 

Завдяки ефективному лікуванню популярність м. Моршин як курорту зберігається вже понад 100 років. За цей час його відвідали сотні тисяч відпочивальників, щоб набратися здоров’я та наснаги. В літній період маленьке містечко перетворюється в своєрідну Мекку, до якої щорічно приїжджають бажаючі оздоровитися з різних куточків нашої держави та країн близького зарубіжжя. 

Перший лікувальний сезон в Моршині розпочався в  1878 році. Спочатку, зважаючи на кришталево чисте повітря, він був курортом, на якому лікували органи дихання і функціонував виключно як кліматичний. Згодом помітили, що ще кращі результати можна отримати, застосовуючи мінеральні води при захворюваннях шлунку, печінки, кишечнику та підшлункової залози. І увагу вчених-медиків все більше привертають лікувальні властивості мінеральних джерел Моршина. Вже за два роки курорт здобуває славу як бальнеологічний, де лікують мінеральною водою та грязями.  

На початку 20 століття м. Моршин величають Галицьким Карлсбадом та українськими Карловими Варами, і на відпочинок сюди приїжджають заможні люди з сусідніх Польщі та Австро-Угорщини. З кожним роком курорт стає все популярнішим у Європі.  За радянських часів відпочивати та лікуватися до Моршина приїжджали люди з усього Радянського Союзу. Після його розпаду основну частину відпочивальників становлять українці. Проте щороку тут збільшується кількість іноземців, для яких м. Моршин за останні 70 років став улюбленим курортом. І це не дивно, адже кваліфікований медичний персонал та лікувальна база Моршину нічим не поступаються таким відомим європейським курортам, як Карлові Вари, Вісбаден, Баден-Баден.  [м. моршин погода моршин] А  головне – в місті Моршин сповідують унікальну філософію лікування.  Суть якої– якісний лікувальний процес, в центрі якого – сам пацієнт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ