Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Містопроект” не хоче, аби його передавали у власність Львова через загрозу втрати замовлень та скорочення трудового колективу

Трудовий колектив інституту „Містопроект” проти передачі його у власність територіальної громади Львова. На думку трудового колективу, це зведе функції інституту регіонального рівня до установи, яка обслуговуватиме інтереси міста в частині підготовки до Євро-2012. Про це йдеться у зверненні трудового колективу, надіслане „Гал-info”, текст якого ми подаємо повністю:
„Трудовий колектив Державного підприємства Державного інституту проектування міст „Містопроект” обурений з приводу рішення Координаційної ради з підготовки та проведення: в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу від 24.10.2007 р. та ухвали Львівської міської ради від 25.10,2007 р. за № 1248 щодо передачі цілісного майнового комплексу і прийняття Інституту „Містопроект” у власність територіальної громади м. Львова.
Вказані документи прийняті без відома і будь-якої участі колективу інституту та без обґрунтування необхідності реалізації цих намірів. 
Складається враження, що без передачі цілісного майновою комплексу інституту „Містопроект" у власність територіальної громади не може відбутись захід  загальнодержавного рівня ,,Євро-2012" в м. Львові.
За більш ніж 50-річне існування інституту створений високопрофесійний колектив чисельністю на даний час - 252 працівники, яким забезпечується містобудівне та об'ємне проектування в межах Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської областей України. Через проектну діяльність інституту втілюється в життя державна політика вгалузі містобудування та архітектури. Інститут на даний час с єдиною проектною організацією в регіоні, яка може розробляти містобудівну документацію для крупних територіальних комплексів і населених пунктів.
За 2006 рік інститутом „Містопроект" виконаний обсяг проектних робіт на суму 9,5 млн. грн. в тому числі на замовлення Львівської міської ради - 1,7 млн. грн. (17,9 %), за 9 місяців 2007 року - 6,4 млн. грн., в тому числі на замовлення Львівської міської ради 0, 8 млн грн, (12,5%), при цьому всі замовлення міської ради виконуються в першу чергу, включаючи документацію для „Євро-2012”.
Ухвала міської ради про передачу інституту „Містопроект" у власність територіальної громади звужує сферу проектної діяльності інституту до потреб міської громади, що приведе до ліквідації проектної організації регіонального рівня, значного зменшення об'єму проектних робіт, яке не перекриють замовлення для „Євро-2012", що будуть мати тимчасовий характер і, відповідно, значного скорочення кількості працівників інституту та збільшення чисельності безробітних.
Форма власності інституту не впливає на ефективність виконання проектної документації для м. Львова, але може позбавити містобудівного проектного забезпечення території Львівської та інших областей західного регіону України.
Вважаємо, що передача державного інституту в комунальну власність і ліквідація його регіонального значення є антидержавним актом по знищенню інтелектуального надбання, яке створювалось протягом півсторіччя декількома поколіннями проектувальників, серед яких 17 лауреатів Державної премії в галузі архітектури, 1 академік, 3 члени-кореспонденти академії архітектури, 3 заслужених архітектори Українці веде до втрати вітчизняного кадрового потенціалу, який, при такому відношенні, в недалекому майбутньому може бути замінений іноземними проектними фірмами.
Просимо не допустити реалізації вищеописаних антидержавних намірів.”
Звернення прийняте загальними зборами трудового колективу ДП ДШМ „Містопроект” і проголосоване одноголосно.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ