Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Місяць сміттєвому меморандуму. Лише три міста приймають сміття зі Львова

Минув місяць з дня підписання меморандум між Львовом, Львівською ОДА, Львівською обласною радою та 19 містами області щодо вивозу ТПВ зі Львова. Однак сміття приймає лише три міста з 19 підписантів. Про це сьогодні, 22 травня, під час брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Гал-інфо.

Він нагадав, що меморандум підписали в присутності віце-прем’єр-міністра Кістіона.

За словами Андрія Садового, про меморандум він вже нагадав минулого тижня у розмові з прем’єр-міністром Гройсманом.

«Станом на сьогодні з об’єму орієнтовно 600 тонн ми маємо можливість стабільно вивозити лише 80 тонн. Фактично три міста та частково Жидачів долучились. Тривають складні перемовини з іншими містами, проводяться громадські слухання, проводяться сесії міських рад. Але факт є фактом – ми маємо сьогодні лише часткове виконання меморандуму», - сказав Андрій Садовий.

Він заявив, що ситуація у Львові знову дуже складна.

«Я вірю, що цей меморандум буде виконуватись. Але поки такої можливості немає, мала б бути допомога на рівні держави. На жаль, ми не отримали системної підтримки. Це проблема про яку треба говорити. Треба дати місту можливість вивозити відходи. Кошти на вивезення сміття ми маємо, але наявність коштів не вирішує проблему», - сказав Андрій Садовий.

Як зазначив Андрій Садовий, сьогодні, 22 травня, він брав участь у спільній зустрічі голови Львівської ОДА та голови Львівської облради щодо ситуації з вивезення та захоронення ТПВ зі Львова. Він зазначив, що минулого понеділка відбувалася аналогічна нарада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ