Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мітингувальники під Ратушею вимагають створити громадські ради та прозорості в роботі чиновників

Сьогодні, 22 грудня під Львівською міською радою розпочався пікет. Як зазначають організатори, їх обурює узурпація влади в місті міським головою Андрієм Садовим та вимагають створити громадські ради при усіх департаментах, виконавчому комітеті та безпосередньо міському голові.

Мітингувальники встановили біля головного входу до Ратуші намети. Вони вимагають прозорості в роботі міської ради та створення громадських рад при департаментах. "Подивіться сюжети на телебаченні. Он в суботу ЗІК показав як головний архітектор міста займається корупцією. Він створив цілу фірму, щоб заробляти гроші, використовуючи свою посаду. Чаплінський після таких викривальних матеріалів має бути звільнений", - зазначив Роман Шараневич , один з координаторів акції.

Окрім того, мітингувальники зазначили, що, на їх думку, нічого не змінилось з часів Януковича. "Уся влада в одних руках, а для громади тільки розповіді про відкритість", - зазначили мітингувальники.

Вони вигукували "Вимагаємо громадські ради", "Чаплінського геть", "Владу громаді", та інші.

Також вони зазначили, що вимагають у міської ради створити ініціативну групу та визначитись з проведенням круглого столу щодо створення громадських рад. "Міська рада вже неодноразово обіцяла створити громадські ради, але нічого не було зроблено. Ми хочемо, аби вони сіли з нами за стіл переговорів щодо цього питання. До громадських рад мають увійти представники громади, котрим довіряють усі мешканці міста", - зазначив координатор акції.

Зазначимо, прес-служба Львівської міської ради повідомила про проведення пікету під стінами Ратуші, однак зазначили, що вимоги пікетувальників їм не відомі.

"Люди не можуть назвати чітко мету протесту та організації, які вони  представляють. Деякі люди сказали організації, які вони представляють, але сказали, що вони не є головними організаторами, кажуть, їм подзвонили та попросили прийти. Згодом підійшло кілька людей, які мають питання і ми беремо їх до вирішення. Але яка загальна мета встановлення цих палаток, приходу людей – нам не відомо", - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ