Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Між львів’янами та мамонтом стоїть управління держказначейства

Головне управління державної казначейської служби у Львівській області не перераховує кошти з Держбюджету Державному природознавчому музею Національної академії наук України. Через це працівники музею не можуть завершити першу за більш ніж 20 років експозицію, на якій будуть представлені унікальні для України експонати мамонта та волохатого носорога.

Про це в інтерв’ю Гал-інфо розповів завідувач відділу ландшафтного та біотичного різноманіття, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Державного природознавчого музею Національної академії наук України Андрій Бокотей.

«Сподіваюся все ж, що запросимо львів’ян на виставку вже в цьому році. Ця виставка присвячена історії знахідки двох дуже цінних, напевне, найцінніших експонатів нашого музею. Це знахідки туш волохатого носорога і мамонта», - розповів він.

Сума, якої бракує для того, аби львів’яни знову переступили поріг унікального музею, становить близько 15 тис. грн..

«Це те, чого нам бракує, щоб відкрити виставку. Без цього ми не можемо завершити роботу», - зазначив Андрій Бокотей.

На запитання, чи не пробували шукати благодійників та меценатів, щоб відродити справу графа Володимира Дідушицького, який заснував цей музей і сам був щедрим меценатом?, Андрій Бокотей зазначив: «Навіть не знаю, як на таких людей виходити. Нам усі обіцяють. Але нам не треба так багато, щоб просити про це ціле місто. Я розумію, що якби серед львів’ян кинути клич, то вони б принесли хоча б по 1 гривні, і ми б вже давно відкрили цей музей, але теж не хочеться жебраками виглядати… От ми у такій дивній ситуації, коли занесли листи одній владі, другій, третій, а ніхто не хоче... мовчать, відмовчуються, але зате нас усі дуже починають любити, коли нам приходять грандові кошти».

Додамо, що днями міський голова Львова Андрій Садовий у розмові з журналістами повідомляв про те, що мав розмову з керівником Головного управління державної казначейської служби у Львівській області і його запевнили, що виділять кошти для облаштування експозиції Державного природознавчого музею Національної академії наук України.

Тоді ж міський голова додав, що не певен, чи перша експозиція буде доступна відвідувачам музею вже до кінця листопада, але зазначив, що до кінця року експозиція працюватиме.

Фото: dronts.ru

Чит. також: «Природознавчий музей у Львові працюватиме з новітніми технологіями, але зберігатиме дух музею графа Дідушицького».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ