Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Між Україною та ОАЕ почав діяти безвізовий режим

Безвізовий режим України з Об’єднаними Арабськими Еміратами почав роботу 31 грудня.

Як раніше повідомили в МЗС України, українці, які володіють дипломатичними і службовими паспортами з безконтактним електронним носієм (біометричні паспорти), строк дії яких становить не менше як 6 місяців, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території ОАЕ терміном до 90 днів протягом кожних 180 днів.

Власники паспортів громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (біометричні паспорти), строк дії яких становить не менше 6-ти місяців, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Об’єднаних Арабських Еміратів строком до 30 днів.

Громадяни України, які користуються цими документами, не мають права працювати, залучатися до будь-якої професійної діяльності або навчатися на території Об’єднаних Арабських Еміратів, якщо тільки вони не отримали на це дозвіл згідно з відповідним законодавством ОАЕ.

Загалом українці можуть подорожувати без віз до 85 країн світу, повідомив у своєму Twitter президент Петро Порошенко.

Раніше глава МЗС Павло Клімкін розповів, що зараз Україна веде переговори щодо безвізу або візового спрощення із понад 20 країнами. За його словами, за два роки або навіть швидше українці зможуть їздити без віз або за спрощеною системою до близько 100 країн світу.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ