Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міжнародні партнери надають підтримку Збройним Силам України

У Львові, в Навчальному центрі Військової служби правопорядку міжнародні партнери ознайомилися зі структурою, начально-матеріальною базою, завданнями, що виконуються підрозділами ВСП Збройних Сил України, а також навчальним процесом.

Під час брифінгу з вищевказаних та інших питань представники Міжнародного комітету Червоного Хреста спільно з канадськими колегами обговорили також і аспекти співробітництва з українськими військовими правоохоронцями в районі проведення антитерористичної операції. Варто зазначити, що на даний час представництва цієї незалежної, аполітичної організації надають дієву допомогу мешканцям прифронтових районів Луганської та Донецької областей. До сфери її діяльності належать питання гуманітарної та медичної допомоги цивільному населенню, проведення відновлення та ремонту водо- та газопроводів, відбудова житлових помешкань, що отримали пошкодження в наслідок терористичних атак з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО. Офіси організації розгорнуто не лише у підконтрольних силам АТО районах Донбасу, а й на тимчасово-окупованій ворогом території

У підсумку зустрічі сторони домовилися про подальшу співпрацю, а також про те, що вже з наступного року до навчального процесу долучаться і кваліфіковані тренери цієї організації.

Окрім брифінгу гості новоствореного Центру ВСП відвідали і заняття, що розпочалися з початку тижня зі слухачами в межах курсу «Етики та лідерства» під опікою польських військових інструкторів.

Як розповів капітан Машеж Гутовскі у країнах НАТО цей курс, в обов’язковому порядку, викладається всім категоріями військовослужбовців і незалежно від їхнього звання та посад.

– Ці знання допоможуть українським військовим правоохоронцям під час службової діяльності, сприятимуть їхньому психологічному та професійному розвитку, – зазначив він.

Варто додати, що навчання у Центрі відбувається англійською мовою і не всі українські слухачі мають достатньо мовної практики. З метою розвитку та вдосконалення їхніх знань канадськими офіцерами започатковано додаткові заняття з ними. Увага акцентується на основних термінах, які необхідні військовослужбовцям для вираження власної думки та розуміння ситуації.

Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ