Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Міжнародний фестиваль пам'яті Миколи Колесси у Львові відкриє відомий український диригент Іван Гамкало

В п'ятницю, 23 листопада, у Львівській філармонії відкриють Міжнародний фестиваль пам'яті великого диригента Миколи Колесси, який традиційно збирає у Львові світових корифеїв диригентського мистецтва. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп.
„Ми очікуємо свята. Хоча це відкриття буде символічним. Фестиваль присвячений українській музичній культурі та її представникам. Відкриватиме фестиваль один із найвідоміших в Україні диригентів, народний артист України, диригент-постановник Національної Опери України, свого часу учень Миколи Колесси – Іван Гамкало. Також цього року до Львова завітає один з найбільш знаних диригентів в Європі Томас Зандерлінг з Німеччини та диригент державного академічного Великого театру та Державного симфонічного оркестру Росії Фуат Мансуров”, – розповів Володимир Сивохіп.
За його словами, у програму концертів фестивалю увійдуть масштабні твори світової симфонічної класики, яскраві, віртуозні оркестрові увертюри. Традиційно звучатимуть твори визнаних українських авторів, очікуваним та знаковим стане виконання „Української сюїти” Миколи Колесси.
У концертах фестивалю також братимуть участь солісти – лауреати міжнародних конкурсів: соліст Національної опери України - Сергій Магера (бас) та Маріанна Гумецька (фортепіано), які разом із Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії виконають твори ДжРоссіні, В-А.Моцарта, Дж.Верді, М.Лисенка та М.Скорика.
Миколу Колессу називали „сином століття”, він був живою легендою української культури, одним із найвидатніших львів'ян усіх часів і справжнім свідком епохи. Його підручник „Основи техніки диригування” й донині залишається настільною книгою для декількох поколінь диригентів музикантів.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ