Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Міжрайонний скринінговий центр відкрили у Дрогобичі

У вівторок, 29 серпня, у приміщенні Дрогобицької міської лікарні №3 відкрили Міжрайонний скринінговий центр для діагностики передракових захворювань та раку у жінок. Створення скинінгового центру у Дрогобичі стало можливим завдяки співпраці Міністерства охорони здоров’я України, Світового банку та Департаменту охорони здоров’я ЛОДА. Про це повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Дрогобицький скринінговий центр — один з шести у Львівській області. Такі ж центри є у містах Червоноград, Стрий, Самбір, Львів. Географічне розташування скринінгового центру у Дрогобичі сприятиме обстеженню жінок не лише з Дрогобича, а й сусідніх міст Дрогобицького району. Отже, застосовуючи сучасне обладнання, у Центрі безкоштовно здійснюватимуть гінекологічний огляд із цитологічним дослідженням, обстеження за допомогою кольпоскопу та УЗД, а також проводитимуть мамографію. Загальна вартість новопридбаного обладнання становить 9,36 млн гривень.

Ще одннією перевагою Дрогобицького скринінгового центру є його розташування на базі лікарні, де працюють фахові онкогінекологи та онкохірурги.

 Відкриття центру відбулося за участю директора Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірини Микичак, міського голови Дрогобича Тараса Кучми, заступника міського голови Дрогобича Василя Качмара, керівника відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Володимира Чуби, керівника КНП «Дрогобицька міська лікарня №3» Ярослава Стрийського, заступника головного лікаря з медичної частини Львівського обласного онкологічного центру Ореста Тріля, представників Світового банку, керівників медичних установ Дрогобича.

Ірина Микичак наголосила, що сьогодні вкрай важливо виявляти вірогідність онкозахворювань у жінок. У свою чергу це вплине на зниження показника смертності. Адже, рак шийки матки та рак молочної залози сьогодні поширені навіть серед молодих жінок. Також директор департаменту зазначила, що на теренах Львівської області проводяться заходи з вакцинації дівчат від раку шийки матки.

У своєму виступі Тарас Кучма нагадав, що за останній рік помітні перші успіхи у медичній галузі Дрогобича. Відтак, було акцентовано увагу присутніх, що незважаючи на дефіцит бюджету, вдається закуповувати нове обладнання у медичні установи міста, проводити ремонт приміщень та впроваджувати новітні технології, які є основою надання якісних медичних послуг. Також міський очільник закликав медиків відповідально ставитись до пацієнтів і об’єднувати зусилля заради проведення якісних реформ.

"За два місяці було проведено понад півтори тисячі обстежень і виявлено 5,5 % патологій. Дякую всім меценатам, які долучилися до облаштування приміщення Міжрайонного скринінгового центру у Дрогобичі", - Володимир Чуба.

Мамографічний кабінет працює з 10:00 до 13:00. Зараз прийом проводитиметься в режимі «живої черги», однак невдовзі заплановано запровадження електронної черги. Додаткову інформацію можливо отримати у реєстратурі лікарні за номером телефону (03244) 2-17-95.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ