Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Могильов хоче розширити повноваження Кримської автономії

Прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов переконаний у необхідності розширити повноваження Кримської автономії. Він повідомив, що досяг розуміння з цього питання з Президентом України Віктором Януковичем.

Про це Могильов заявив сьогодні, 29 листопада,виступаючи на конференції Кримської республіканської організації Партії регіонів після того, як делегати проголосували за його обрання головою кримської організації ПР, повідомляє Кореспондент.

"Нам необхідно відроджувати і посилювати ті повноваження, які Крим повинен мати як автономна республіка у нашій країні.Крим має особливий статус. Це автономна республіка, і повинні бути всі повноваження, щоб більшість тих рішень, які необхідно приймати для життя кримчан, приймалися не в Києві, а тут у Криму. Це дозволить швидко і ефективно вирішувати всі питання", - наголосив глава кримського уряду.

При цьому він додав, що досяг порозуміння в цьому питанні з Президентом України.

"Я буквально вчора обговорював це питання з Президентом України Віктором Януковичем і знайшов розуміння у нього про те,що необхідно приймати рішення про те, щоб повноваження Криму були значно розширені в плані прийняття рішень, що забезпечують рівень життя людей тут в Криму", - сказав Могильов.

Серед пріоритетів, які глава кримського уряду поставив перед членами Партії регіонів АР Крим, він наголосив на необхідності забезпечення прозорості схвалюваних рішень органами влади, враховуючи, що більшість у цих органах влади, включаючи раду міністрів Криму, належить членам Партії регіонів. "Ми повинні забезпечити повну прозорість прийнятих нами рішень. Це найголовніше - щоб люди розуміли ті рішення, які приймає керівництво на різних рівнях органів влади в Криму і ці рішення були розумні і зрозумілі для людей", - сказав прем'єр автономії.

Крім того, Могильов наголосив на необхідності направлення всіх фінансових ресурсів Криму, а також коштів, що надходять з держбюджету України, на вирішення соціально-економічних проблем кримчан. "У цьому плані особливу роль повинні грати так звані соціальні договори,які Партія регіонів укладала з виборцями в період виборчої кампанії в кінці2010 року. Ці договори повинні бути покладені в основу тих рішень, які тепер буде приймати рада міністрів і місцеві органи влади на місцях. Це дозволить підняти рівень довіри до нашої партії і влади в Криму в цілому", - заявив він.

Ще одним важливим завданням Могильов вважає забезпечення максимальної кількості голосів виборців на виборах до Верховної Ради, які відбудуться в 2012 році.

За його словами, має бути забезпечена максимальна кількість голосів виборчих за партійними списками за Партію регіонів, а також необхідно забезпечити, щоб на всіх мажоритарних округах в Криму перемогу здобули кандидати від Партії регіонів.

Як повідомлялося, голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов сьогодні був обраний керівником кримської партійної організації Партії регіонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ