Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молодіжні організації Львівщини перевірятимуть органи влади на доступність для молоді

Молодіжні організації Львівщини візьмуть у участь у визначені найбільш відкритих та закритих для молоді органів влади.

Як повідомляє комітет підтримки студентського самоврядування, проект “Реалізація та захист права на інформацію про молодіжні програми” має на меті сприяння та покращення реалізації права на доступ до інформації про молодіжні програми та їх фінансування на загальнодержавному та місцевих рівнях, навчання та активізацію організацій у реалізації права на інформацію.

У першому етапі проекту молодіжні громадські організації та їхні представники перевіряють “пасивний доступ до інформації молоді”: офіційні веб-сайти (сторінки) управлінь та відділів органів влади у справах молоді щодо відповідності Постанові Кабінету Міністрів №3 “Про порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади”.

Постанова встановлює вимоги до мінімального наповнення веб-сайтів органів влади та їхніх структурних підрозділів. Також постанова зобов’язує органи влади та їх структурні підрозділи публікувати вчасно та повно новини про діяльність, оприлюднювати інформацію про програми, які виконуються органом, та їх фінансування, звітність про виконання бюджетів та окремих програм.

Моніторингу підлягають веб-сайти обласних державних адміністрацій, місцеві ради міст обласного значення, районних держадміністрацій, Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту.

До моніторингової групи щодо права на доступ до інформації про діяльність органів влади у справах молоді ввійшли дев’ятнадцять організацій.

З Львівщини до виконання проекту приєднаються Золочівська Агенція регіонального розвитку, ініціативна група студентського самоврядування ЛНМУ (Львів) та Комітет підтримки студентського самоврядування, правозахисні організації “Центр правових та політичних досліджень “СІМ” та Центр громадської адвокатури.

Молодіжки уже працюють над моніторингом у своїх регіонах. Після внесення усіх результатів по регіонах будуть сформовані загальнонаціональні рейтинги найбільш інформаційно відкритих та закритих веб-ресурсів органів влади для молоді в загальному та за окремими критеріями, визначено ділянки, у яких органи влади неохоче інформують молодь про свою діяльність.

Проект підтриманий програмою “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ