Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН просить ВНЗ Донбасу не набирати іноземців

Беручи до уваги події, пов’язані з можливою ескалацією бойових дій в у Донецькій та Луганській областях Міністерство освіти і науки рекомендує вищим навчальним закладам, які розташовані на території зазначених областей, тимчасово призупинити набір іноземних студентів на навчання у 2015-2016 навчальному році за всіма формами навчання. Про це йдеться у листі МОН, що підписаний першим заступником міністра освіти і науки Інною Совсун.

"Міністерство освіти і науки рекомендує навчальним закладам, які розташовані на території зазначених областей, прилеглої до лінії зіткнення, у тому числі у м. Маріуполь, відповідально оцінити власні можливості щодо забезпечення повноцінного навчального процесу та умов проживання іноземних студентів", - йдеться у листі.

Якщо іноземні студенти, які вступили на навчання у попередні роки, виявлять бажання продовжити навчання у вищих навчальних закладах, розташованих в інших областях України, міністерство просить керівників вищих навчальних закладів регіону сприяти їх переведенню, забезпечивши необхідними документами.

У Міносвіти зазначають, що для іноземних студентів, які продовжуватимуть навчання у вищих навчальних закладах на території областей, прилеглих до лінії зіткнення, мають бути розроблені та затверджені заходи щодо екстреної евакуації на випадок ескалації бойових дій у зоні протистояння.

"Звертаємо увагу на персональну відповідальність керівництва навчальних закладів за безпеку іноземних студентів і ефективність проведення екстрених заходів у разі виникненні загроз їх життю та здоров’ю", - наголосили в Міністерстві освіти і науки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ