Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН просить виші позбавитись радянських назв

Міністерство освіти нагадує керівникам вищих навчальних закладів про необхідність терміново позбавитись від раніше присвоєних вишам імен та назв, що не відповідають вимогам законодавства про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні. Про це йдеться у відповідному листі відомства.

«Інформуємо, що необхідно терміново завершити процедуру приведення раніше присвоєних об'єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій у відповідність до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», - наголошують у Міносвіти.

Також у відомстві звертають увагу керівників вишів на те, що у випадку невідповідності вимогам зазначеного закону у назвах вищих навчальних закладів, їх статутах, назвах структурних підрозділів, а також у випадку неспівпадіння в юридичній адресі вищого навчального закладу і назві відповідного населеного пункту, району, вулиці тощо, міністерство вважатиме діяльність таких вищих навчальних закладів такою, що не відповідає законодавству України.

У Міністерстві освіти також наголосили, що відомство не зможе належним чином розглядати вхідні документи від вишів, які не виконають вимоги законодавства про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ