Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Монумент Слави мають демонтувати рішенням сесії, - Забілий
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Монумент Слави мають демонтувати рішенням сесії, - Забілий

Монумент Слави на вул. Стрийській потрібно демонтувати навіть незважаючи на те, що він не підпадає під дію Закону «Про декомунізацію». Про це в коментарі Гал-інфо заявив відомий український історик та дослідник, директор музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий.

«Під дію закону він не підпадає, адже встановлений на честь вигнання нацистів з території України. У законодавстві щодо цього є виключення. Однак, коли львівська громада вважає, що його потрібно демонтувати і наводить аргументи, то це потрібно зробити», - сказав Руслан Забілий.

Він наголосив, що дотримано усю процедуру у цьому питанні.

«Були відповідні звернення громади, неодноразово проводилися громадські слухання. Навколо цього питання розмови точаться ще з 2007 року. У львівської громади є представники у міській раді – депутати.

Я вважаю, що депутати мали б проголосувати за  демонтаж цього пам’ятника. Інше питання: що з ним робити далі? У Києві створюється музей таких скульптур комуністичного режиму. Очевидно, що вартувало б передати його туди. Якщо депутати вважають, що щось подібне має бути створено у Львові чи на території західної України, то треба визначити ділянку, зібрати туди подібні твори, той же пам’ятник Тудору, і там показувати чим була радянська влада для України», - зазначив Руслан Забілий.

Він також додав, що раніше озвучували ідею створення такої збірки радянських пам’ятників на території Львова.

«Це вже питання, яке мають вирішити депутати. Чомусь ці питання порушуються до 9 травня і 14 жовтня. Потім ажіотаж стихає, все залишається як є. Проблеми у вирішенні питання я не бачу. Має бути добра воля влади Львова, яка мала б прислухатись до громадської думки», - сказав Руслан Забілий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ