Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Москаль: Ніякого «імпорту» злочинності зі Львівщини на Закарпаття не відбувається

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вважає провальною реформу поліції в Україні. Про це повідомив офіційний сайт політика moskal.in.ua.

В програмі «В очі» телеканалу ЗІК Геннадй Москаль, зокрема, заявив:

«Ну як  за три місяці навчання (якщо в нас  навіть у ПТУ вчать 2 роки) випустити людей боротися зі злочинністю й наводити порядок на вулицях? Тим більше, коли в країні величезна кількість нелегальної зброї. Через військові дії на Донбасі ринок зброї обвалився, тому зараз там можна купити мало не за пляшку горілки будь-що й привезти сюди. Не можна в таке суспільство кинути правоохоронців із тримісячною підготовкою, які не вміють говорити з людьми, не вміють захистити ні себе, ні інших. Біда в тому, що ми псевдореформу поліції видали за справжню реформу. Потрібно спочатку було вивчити людей, підготувати професійно, а тоді вже випускати на вулицю.

Водночас голова ОДА вважає, що Закарпаття в криміногенному плані залишається однією з найспокійніших областей України. На питання журналіста, чи відбувається інтервенція криміналітету зі Львівщини на Закарпаття, Геннадій Москаль відповів: "Це не так. Львівська область набагато більше криміналізована, ніж Закарпатська. Я це знаю, бо свого часу працював начальником Закарпатського УМВС, і ми вживали заходів для недопущення «імпорту» злочинності від сусідів. Закарпаття розташоване у вигідному географічному місці, заїхати сюди можна тільки через чотири перевали, які контролюють поліція, фіскальна служба, прикордонники та митники. Тому можливості проникнення злочинності мінімізовані, і ніякого «імпорту» зі Львівщини немає. За криміногенною ситуацією Закарпаття одна з найспокійніших областей України – оперативні зведення за добу займають максимум півтори – дві сторінки". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ