Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Москаль збере виробників сигарет на спецнараду в Ужгороді

Губернатор Закарпаття Геннадій Москаль просить українських та іноземних виробників тютюнових виробів сприяти боротьбі з контрабандою сигарет на західному кордоні України. Про це повідомляє прес-служба голови Закарпатської обласної державної адміністрації.

"Ми просимо провести лабораторні дослідження вилучених сигарет на предмет їх ідентифікації та місця виробництва - аж до конкретної фабрики в Україні чи за кордоном. Таким чином можна буде з'ясувати точні джерела контрабандних потоків, що йдуть через нашу область, і встановити відсоток контрафактної продукції", - заявив Москаль.

Москаль також наголосив на необхідності провести тренінги для українських силовиків, які охороняють кордон, для підвищення їх кваліфікації.

"Очікуємо допомогу в купівлі обладнання для виявлення контрабандних сигарет в автомобільному чи залізничному транспорті", - додав губернатор і конкретизував, що мова йде про спеціальні сканери, які дозволяють "побачити" вантаж транспорту без його розвантаження.

Окрім того, Москаль запросив представників світових брендів тютюнових виробів на спеціальну нараду, яка відбудеться в Ужгороді.

"У посиленні боротьби з контрабандою зацікавлена не тільки Україна, але і виробники сигарет, які в результаті незаконного продажу своєї продукції несуть величезні збитки", - зазначив він. 

ТСН

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ