Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Москва чекає, що Київ визначиться із статусом російської мови

Росія розраховує на конструктивне вирішення питання про статус російської мови в Україні. Про це сказала журналістам голова Ради федерації (верхньої палати парламенту) Росії Валентина Матвієнко після зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

"Перш за все ми зацікавлені в тому, щоб Україну конструктивно вирішила питання щодо статусу російської мови в Україні і, відповідно, України ставить питання про можливість відкриття українських шкіл у Росії", - сказала Матвієнко, відповідаючи на питання про реальність відкриття україномовних шкіл у Росії, повідомляють Подробности.

Вона підкреслила, що Росія готова сприяти відкриттю україномовних шкіл на своїй території тільки за умови, що будуть охочі навчатися українською мовою.

"Тому якщо українська діаспора в тих чи інших регіонах поставить питання про необхідність відкриття школи з навчанням українською мовою і будуть бажаючі навчатися в цій школі, ми надамо підтримку", - сказала Матвієнко.

При цьому вона додала, що в такому випадку будуть створені всі необхідні умови.

У березні голова комітету з міжнародних справ Державної Думи (нижньої палати парламенту) Росії Костянтин Косачов заявив, що вважає небезпечним для суверенітету України надання російській мові статусу офіційної.

У вересні 2009 року тодішній лідер Партії регіонів Віктор Янукович, будучи кандидатом у Президенти, заявив, що має намір домагатися визнання російської мови другою державною в разі перемоги на виборах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ