Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ до кінця тижня прозвітує щодо наявності вакцин

Міністерство охорони здоров'я найближчими днями через свій сайт прозвітує про наявність вакцин в Україні.

Про це на брифінгу у вівторок заявила  в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До четверга ми поставимо на сайті дуже чітко, в  яких організацій і скільки доз (вакцин. - Ред.)  ми замовляли, скільки вже доставлено, і чи вони вже є у регіонах", - сказала Супрун.

Вона додала, що також необхідно налагодити контроль за доставкою вакцин у регіони, оскільки зараз це пов'язано з великою кількістю паперової роботи.

"Є наказ, ми ніби розпоряджаємося, щоб вони доїхали, але чекаємо, щоб накладна повернулася і був підпис. Це така паперова робота, що ми мусимо знайти всі накладні і подивитися, чи було роздано, чи зараз на складі, чи є в регіонах. То зараз ми будемо розбиратися з тими справами", - зазначила виконувач обов'язків міністра.

Супрун підкреслила, що вакцинація є справою національної безпеки, але ситуація в Україні з нею наразі невтішна. 

"Недавно на колегії МОЗ наводилася статистика, скільки дітей першого року було вакциновано станом на 1 липня. Щеплення проти туберкульозу отримали лише 11,5%, поліомієліту - 39%, кашлюку, дифтерії, правця - менше 2%, гемофілії - 4% і так далі", - констатувала вона.

За словами Супрун, такий стан справ пов'язаний не тільки з перебоями із забезпеченням вакцинами, а також з тим, що дітей не вакцинують.

У цьому контексті вона поінформувала, що на колегії МОЗ  були прийняті листи до Президента України і до Секретаря РНБО з проханням сприяти проведенню спеціального засідання РНБО, на якому  розглянути питання імунопофілактики як важливої складової національної безпеки.

"Ці листи сьогодні підуть до Президента і Секратаря РНБО", - поінформувала в. о. міністра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ