Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ напрацьовує новий клінічний протокол лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні

Під головуванням заступника Міністра охорони здоров’я Романа Ілика 19 серпня 2016 року в МОЗ відбулося чергове засідання мультидисциплінарної робочої групи з питань удосконалення організації лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні, повідомляє прес-служба МОЗ.

На засіданні робочої групи було обговорено напрацювання проектів нових клінічної настанови та клінічного протоколу лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні, які зараз розробляються паралельно з урахуванням сучасних тенденцій і рекомендацій ВООЗ. Завдання документів – оптимізувати АРТ-лікування з урахуванням потреб пацієнтів, лікування опортуністичних інфекцій та супутніх захворювань у людей, які живуть з ВІЛ, питань постконтактної та преконтактної профілактики ВІЛ-інфекції. До відома, попередній клінічний протокол ще від 2010 року та потребує оновлення.

Р. Ілик звернув увагу присутніх, що в умовах існуючої гуманітарної кризи та бойових дій на Сході України зросли ризики щодо поширення ВІЛ-інфекції, у тому числі у поєднанні з гепатитами та інфекціями, що передаються статевим шляхом. І ці виклики ми маємо врахувати у нашій роботі. Важливим додатковим джерелом покриття існуючої потреби в антиретровірусних препаратах стали міжнародні донорські організації, зокрема, Глобальний фонд, від якого Україна отримує значну допомогу на закупівлю АРВ-препаратів, медичних виробів для забезпечення безперервності лікування пацієнтів з ВІЛ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ