Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Муравський: Роботи з укріплення дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі проводилися без дозволів

29 березня депутат Жовківської райради від фракції УКРОП, еколог Ігор Муравський побував на дамбі на Грибовицькому сміттєзвалищі, де нещодавно, за словами посадовців Львівської міської ради, виконані роботи з її укріплення, повідомили в УКРОПі.

«З дамби потічками витікає рідина чорного кольору зі своєрідним запахом. Хтось прокопав канаву, по якій безперервно просочується цей інфільтрат і отруює ґрунтові води. Неподалік, попід самою дамбою інфільтратних озер, випасають велике стадо корів. Поряд з ними вівці п’ють забруднену воду. Згодом коров’яче молоко і бараняче м’ясо потрапить на прилавки магазинів. Можливо, у вигляді різних молочних і м’ясних виробів», - зазначає Ігор Муравський.

За словами еколога, за дамбою, на землях Малехівської сільської ради, що самовільно захоплені рішенням чиновників Львівської міськради, утворилось цілих три нових озера з інфільтратами. «Такого активного отруєння ядами-інфільтратами ці землі ще не мали! Уся ця «хімія» просочується у водоносні системи, пливе до місцевих криниць та водогонів. Пройшло десять місяців від трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі. "Освоюються" кошти, роботи проводяться без дозволів, погоджень, проектів, і, найголовніше, з цілковитою байдужістю до думки, безпеки і майбутньої долі місцевих громад», - зазначає укропівець.

Нагадаємо, що упродовж лютого-березня цього року тривали роботи з підсилення дамби на полігоні ТПВ у селі Великі Грибовичі. На їх виконання з міського бюджету виділили понад 10 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ