Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мусульмани України просять світ втрутитись і припинити криваві страти в Алеппо

Світове співтовариство мусить негайно це припинити! Вчора в Алеппо російські та сирійські військові стратили сотні цивільних мешканців міста, серед них жінок і дітей. Трупи вбитих людей лежать прямо на вулицях, їх немає кому поховати. Звернення своїй сторінці в Facebook опублікував муфтій з Духовного управління мусульман України "Умма" Саід Ісмагілов.

«По місту працює важка артилерія та авіація. Мечеті зруйновані та переповнені вбитими людьми. Лише сьогодні, за данними телеканалу Al Jazeera вже вбито більш ніж вісімдесят осіб. Це лише ті, кого вдалось порахувати. Залишки мешканців затиснуті на площі в два кілометри всередині міста. Вони вже прощаються зі світом, не сподіваючись на спасіння», - написав він.

Саід Ісмагілов наголосив, що зараз в Алеппо триває кривава розправа над тими, хто залишився.

«Закликаю мусульман України молитись за загиблих, та молитись за порятунок живих мешканців міста, адже якщо світова спільнота нічого не зробить, вони всі будуть страчені, так само, як людей на сході Сирії страчують терористи. Закликаю світову спільноту вжити всіх дієвих заходів для припинення цього массового знищення людей.

В цю п'ятницю під час Джума-намазу в усіх мечетях та Ісламських культурних центрах Духовного управління мусульман України "Умма" ми будемо молитись за загиблих, та за порятунок живих.

Українці, ви розумієте з ким ми маємо справу, і від кого захищаємось? Ви бачите ці фото? Якщо ми не зупинимо агресора, та не захистимо Україну, таке буде в наших містах. І не кажіть, що вони не здатні зробити це з нами. Здатні. І в минулому багато робили масових жорстоких вбивств. Нам не можна програвати, адже це чекатиме і на нас. На сході триває війна, вона не закінчилась. У російських вбивць руки не по лікоть у крові, а до потилиці. І вони вже інакшими не будуть, марно від них очікувати людяності та співчуття. Захищайте Україну! Моліться за Сирію!», - закликав Саід Ісмагілов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ