Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Музей лісу і сплаву повернули у державну власність, - Семерак

Єдиний в Європі Музей лісу і сплаву повернуто в державну власність. Такий є в Закарпатській області та в Канаді. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, Міжгірський районний суд своїм рішенням повністю задовольнив позов НПП «Синевир». Суд скасував рішення Синевирської сільської ради про видачу свідоцтва на право власності.

«У 2008 році рішенням Закарпатської облради Музей був відчужений від НПП «Синевир» і включений до переліку об’єктів майна спільної власності територіальних громад. Для унікальної природної пам’ятки, яка і так сильно постраждала в результаті паводків, тоді таке рішення стало фатальним. Музей на довгі роки був залишений без необхідної уваги.

Я був у серпні на Закарпатті, на власні очі бачив в якому сьогодні стані перебуває Музей. Тому рішення суду вважаю перемогою. Це дасть можливість врятувати його від руйнування. Вдячний за підтримку голові Закарпатської ОДА Геннадію Маскалю.

Перший крок зроблено. Музей повернуто у власність НПП «Синевир». Важливо, що колектив музею під час останньої повені зміг зберегти всі експонати.

Далі працюватимемо над його реконструкцією та відновленням. 

Така надзвичайна природня пам’ятка має бути ще однією гордістю, яка славитиме Україну в світі. Впевнений, так і буде !!!», - підкреслив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ