Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Музей "Територія Терору" очолить Ольга Гончар

Сьогодні, 7 вересня, відбулось відкрите засідання конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду директора меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору". Два кандидати презентували свої програми розвитку музею, а за їх результатами керівником обрали Ольгу Гончар, інформує кореспондент Гал-інфо.

Під час презентації обоє кандидатів обґрунтували своє бачення функціонування музею, а також розповіли про плани щодо його додаткового фінансування. Після цього комісія, що складалась із шести осіб, провела закрите обговорення та одноголосно ухвалила наступне рішення: рекомендувати управлінню культури ЛМР призначити Ольгу Гончар на посаду директора музею «Територія Терору», а Ігоря Дерев'яного - керівником наукового відділу установи.

Фото - Марія Шевців, Гал-інфо
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо
1/2

Як відомо, свої кандидатури спершу висувало троє осіб: Ольга Гончар (співкуратор мистецького напрямку ГО «Український кризовий медіа-центр» у Києві, співзасновник культурно-просвітницького проекту «Їздець» тощо), Ігор Дерев'яний (старший науковий працівник Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького») та Володимир Довжинський (в.о. директора музею «Територія Терору» з березня 2016 року).

Однак, на початку засідання конкурсної комісії було оголошено, що один з кандидатів, а саме Володимир Довжинський, відмовився брати участь у виборах на посаду директора "Території Терору", оскільки вважає конкурс нелегітимним. За його словами, засідання комісії слід було провести ще до 15 серпня, адже, згідно з законодавством, конкурс повинен відбутись впродовж двох місяців з дня оголошення про вакантну посаду (а це відбулось 15 червня). З цієї ж причини брати участь у конкурсній комісії відмовилось ще три особи, які належать до трудового колективу музею «Територія Терору».

Варто зазначити, що присутній на засіданні конкурсної комісії голова ради трудового колективу Андрій Шиманський заявив, що працівники установи, ймовірно, не визнаватимуть рішення конкурсної комісії, оскільки, на їхню думку, засідання відбулось з порушенням українського законодавства. За його словами, відповідне рішення буде ухвалено на найближчих зборах колективу. У відповідь на це директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда пояснила, що конкурс вирішили провести 7 вересня, оскільки саме тоді усі члени комісії, а також кандидати на посаду, повернулися б з відпусток та відряджень. Також чиновниця наголосила, що на попередньому засіданні комісії, коли й обиралась дата проведення конкурсу, Володимира Довжинського не було.

60 секунд на території терору: відеоекскурсія

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ