Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Муженко розказав якою буде кадрова політики ЗСУ у 2017 році

Головним пріоритетом кадрової політики Збройних Сил України у наступному році має стати продовження процесу професіоналізації війська за рахунок якісного комплектування штатних офіцерських посад. На цьому під час наради з керівним складом Збройних Сил наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-армії України Віктор Муженко. Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України визначив як важливий пріоритет завдання з якісного комплектування офіцерських посад, як первинних, так і на рівні органів військового управління. При цьому мають використовуватися всі можливості, зокрема, прийняття офіцерів запасу на офіцерську службу за контрактом, використання курсів для прискореної підготовки молодших офіцерів з числа сержантів, які мають вищу освіту. При цьому вся система з добору офіцерських кадрів має бути спрямована на забезпечення, в першу чергу, бойових частин.

«Нам необхідно систематизувати дані про наявність офіцерів запасу, які здатні проходити службу. Зокрема, це стосується людей, які не служили, але мають вищу освіту та отримали військові звання офіцерів запасу. Щорічно такі офіцерські звання отримують 9-10 тисяч людей. Це потужний ресурс, який має ефективно використовуватися», - сказав Головнокомандувач Збройних Сил України.

Він підкреслив, що Збройні Сили потребують не просто достатньої кількості кваліфікованих людей, але найкращих фахівців, які здатні брати на себе відповідальність та шукати рішення для складних проблем, виявляти людяність у ставленні до підлеглих.

«Багато наших офіцерів проходять навчання за кордоном, і наше завдання – розмістити їх на посадах, де вони принесуть максимальну користь. Їх досвід дуже потрібен Збройним Силам. У нас вистачає хороших виконавців, але цього замало, адже ми відчуваємо нестачу у справжніх лідерах. Вся кадрова робота має бути спрямована на пошук лідерів та формування лідерських якостей. В провідних країнах, які є нашими партнерами, поняття «офіцер» і «лідер» є завжди тотожними» - зауважив начальник Генерального штабу Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ