Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Музичний фестиваль "Jazz Bez-2008" цього року матиме формат багатоденного транскордонного музичного марафону

Музичний фестиваль "Jazz Bez-2008" відбуватиметься із 5 по 14 грудня. Родзинкою цьогорічного «ДжазБезу» стане поєднання в рамках одного фестивалю максимальної кількості джазових стилів (свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, фанк, кул, імпровізаційний джаз…) та різноманітних технік виконання від майстрів джазу з багатьох країн - повідомляє прес-секретар МО „Дзиґа” Юрко Вовкогон.
Несподіваним для українського джазового руху стане формат багатоденного транскордонного музичного марафону, який пропонує "Jazz Bez-2008". Упродовж 10 днів у 10 містах України та Польщі виступлять 24 колективи та 93 музиканти з 12 країн світу - США, Польщі, Литви, Латвії, Німеччини, Швеції, Великобританії, Франції, Росії, Румунії, Італії та України.
Серед найбільш знакових імен: Давид Голощьокін (Санкт-Петербург), Петрас Вісніаускас (Вільнюс), Мірхя Тіберіан (Бухарест), Клаус Кюгель (Кельн), Джек Кохан (Варшава), Енцо Россо (Кремона), «Laboratorium» з Польщі та «Saga Quartet» з Литви і три найкращі саксофоністи 2008 року: Марц Ґустафссон, Петер Бротцманн і Кен Вандермарк.
Для організаторів є принциповим, щоб "Jazz Bez" відбувся у Києві, в рамках проекту мистецької інтервенції Галичини «Львівська Площа», та у Севастополі, щоб залучити це місто до українського культурного життя. „"Jazz Bez" щороку розростається і мусить захоплювати стратегічні міста, щоб виконувати свою місію – об’єднувати різні середовища довкола якісного українського джазу” - зауважує Юрко Вовкогон.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ