Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МВФ наполягає на обов'язковому проведенні пенсійної реформи в Україні

Міжнародний валютний фонд наполягає на обов'язковому проведенні пенсійної реформи в Україні, спрямованої на стабільне забезпечення пенсіонерів, більшість яких зараз перебувають у скрутному становищі.

Таке пояснення озвучив під час брифінгу в четвер директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується пенсій (в Україні – ред.), ми вважаємо, що пенсійна реформа має вирішальне значення для забезпечення стабільності пенсійної системи та здатності забезпечити кращі пенсії для людей, що завершили трудову діяльність, більшість з яких перебуває в скрутному становищі", - пояснив Райс позицію Фонду.

Він підкреслив, що український уряд "погодився в необхідності всеохоплюючої пенсійної реформи". Представник МВФ також повідомив, що українська сторона і Фонд зараз працюють разом над тим, якою має бути пенсійна система в Україні, і як до неї мають надходити асигнування.

За його словами, у МВФ чітко усвідомлюють виклики, які стоять зараз перед Україною і українським народом, і саме тому Фонд свого часу прийняв рішення ухвалити програму розширеного кредитування для підтримки України.

Райс також запевнив, що МВФ ретельно перевіряє і тримає на контролі цільове використання українською стороною всіх траншів в межах програми кредитування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ