Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МВФ перелічив умови отримання Україною чергового траншу

Міжнародний валютний фонд узалежнює виділення Україні чергового траншу від прийняття закону про приватизацію, створення антикорупційного суду і підвищення цін на газ. Про це повідомив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, пишуть Українські Новини.

"Умовами для четвертого перегляду програми є ухвалення закону про приватизацію, що забезпечить прозорий продаж держактивів, також вимогою була вже прийнята пенсійна реформа. Ми зараз оцінюємо, наскільки вона відповідає пенсійній системі. Необхідно також створення антикорупційного суду і врегулювання питання із цінами на газ - ота постанова (№187), прийнята в лютому урядом", - сказав він.

Кабмін України відмовився підвищувати ціни на газ для населення, що мало статися з 1 жовтня, і скерував фонду пропозицію про зміну формули розрахунку ціни. Судячи із заяви Люнгмана, переконати МВФ погодитися із цим не вдалося.

Також Люнгман наголосив на необхідності ухвалити земельну реформу.

"Ми не відмовилися від цієї реформи. Ми вирішили її відкласти на 2018 рік для того, щоб дати час для її комплексної розробки та знаходження консенсусу в суспільстві", - додав він.

Представник МВФ зазначив, що Україна вже виконала програму на 2/3, було отримано 12,5 млрд доларів.

Серед найважливіших проведених реформ він відзначив реформу банківського сектору, введення "плаваючого" курсу, таргетування інфляції, створення НАБУ і реформу енергетичного сектору.

Нагадаємо, Нацбанк більше не розраховує на отримання траншу МВФ цього року.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ