Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МВС готове поділитися грошима від штрафів за перевищення

Міністерство внутрішніх справ України звернулося до Прем`єр-міністра України Миколи Азарова з проханням створити робочу групу з підготовки законопроекту щодо встановлення відповідальності власників транспортних засобів за порушення правил дорожнього руху, зокрема за перевищення встановлених обмежень швидкості. До складу робочої групи пропонується залучити фахівців Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ України, інших зацікавлених центральних органів виконавчої влади та громадських організацій, повідомили в УЗГ МВС України

Приводом для звернення МВС стала законодавча неврегульованість питання щодо притягнення до відповідальності власників транспорту, на якому скоєно правопорушення, що зафіксовано спеціальними технічними засобами (фото- та відео- приладами) в автоматичному режимі.

Шукаючи вихід із ситуації, що склалася, Міністерство внутрішніх справ України проаналізувало досвід ряду європейських країн. Наприклад, муніципальні органи Польщі, Німеччини та Австрії мають автоматичні системи фіксації порушень, а кошти від штрафів стягуються до бюджету відповідної адміністративної одиниці. Винесені рішення оскаржують там тільки після сплати накладеного штрафу.

Метою МВС України є вдосконалення законодавчого регулювання відносин у сфери дорожнього руху та зниження аварійності на шляхах держави. Кошти від сплати штрафів за порушення ПДР, що будуть фіксуватися автоматично, пропонується спрямувати до місцевих бюджетів. Розгляд справ, накладення стягнення та експлуатація цих систем також має бути справою міських та обласних державних адміністрацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ