Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МВС: Міліція у Первомайську діяла виключно в межах закону

Співробітники УМВС України в Миколаївській області виконують завдання виключно з охорони громадського порядку та недопущенню порушень прав громадян. Про це йдеться у заяві УМВС України в Миколаївській області з приводу подій у Первомайську.

"На деяких телеканалах та у Інтернет-мережі було поширено інформацію щодо подій на виборчому окрузі № 132 (м. Первомайськ Миколаївської області). Так, представники ЗМІ повідомили про те, що правоохоронцями стосовно громадян, які брали участь у проведенні акції було застосовано сльозогінний газ та нанесено тілесні ушкодження. Особлива увага акцентується на тому, що у сутичках є постраждалі, яких доправлено до лікарні.

З метою доведення об’єктивної інформації, повідомляємо, що співробітники УМВС України в Миколаївській області виконують завдання виключно з охорони громадського порядку та недопущенню порушень прав громадян. Водночас, повідомляємо, що на ОВК №132 невстановлені особи застосували сльозогінний газ проти правоохоронців. Крім цього, деякі учасники акції намагались нанести тілесні ушкодження міліціонерам залізними трубами. Із натовпу у напрямку працівників міліції кидали каміння та використовували вогнегасники. Правоохоронці, дотримуючись вимог Закону України «Про міліцію», не завдали жодної шкоди оточуючим.

У ніч з 01 на 02 листопада 2012 року до центральної районної лікарні за медичною допомогою звернулося усього двоє громадян: 18-річна мешканка Одеської області за фактом отримання тілесних ушкоджень у розважальному закладі м. Первомайськ та 32-річний мешканець Кіровоградської області, якого було доставлено від будівлі міськвиконкому близько четвертої години ранку із підозрою на закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку. Пацієнт повідомив про те, що тілесні ушкодження він отримав від невідомих осіб. Разом з цим чоловіком про потребу у медичній допомозі заявили ще два громадянина. Втім, коли медики зателефонували до міліції, двоє чоловіків відмовились від отримання медичної допомоги та покинули приміщення закладу. Станом на 14-00 год. 2 листопада 2012 року на лікування в реанімаційних відділеннях Первомайської ЦРЛ та Первомайської міської лікарні особи з тілесними ушкодженнями не перебувають.

За наданням медичної допомоги звернулись двоє працівників спецпідрозділу міліції «Беркут» із різано-колотими пораненнями рук. У великої кількості співробітників міліції пошкоджений формений одяг та спеціальне оснащення.

Нагадаємо, що у м. Миколаєві деякі громадяни заважали працівникам виконавчої служби виконати рішення суду по примусовому доставлянню бюлетенів до обласного центру", - зазначено у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ