Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

МВС оприлюднило відео підозрюваних в убивстві Шеремета

Міністерство внутрішніх справ 4 серпня під час брифінгу оприлюднило відеоматеріали, на яких зафіксовані ймовірні підозрювані у вбивстві журналіста Павла Шеремета, особи яких наразі встановлюються, передає кореспондент РБК-Україна.

Це те відео, яке було отримане в ході досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні, на якому видно безпосередньо осіб, яких ми встановлюємо у даному кримінальному провадженні", - заявив представник Генеральної прокуратури Андрій Шевченко.

За його словами, слідство отримало тимчасовий доступ до камер спостереження організацій, приватних фірм та магазинів, розташованих поблизу місця, де в автомобіль Шеремета був закладений вибуховий пристрій.

На відео, оприлюдненому МВС, зафіксовані чоловік та жінка.

"Вчора вже був скріншот розповсюджений відповідних осіб, ви бачили, що особа чоловічої статі має відповідну характерну ознаку зовнішності - це так звана іспанська борідка... Десь 168-175 см зріст чоловіка. Жінка близько 5 см нижча від нього", - додали у МВС.

"На сьогоднішній день вилучено понад 150 камер, не всі вони опрацьовані, не все на відео показано. Понад 140 терабайт інформації - це дуже великий обсяг, мої оперативники і слідчі працюють вдень і вночі тільки для того, щоб хоча б переглянувши всю інформацію, проаналізувати і зробити відповідні висновки", - зазначив глава департаменту карного розшуку МВС Дмитро Головін.

Нагадаємо, на думку радника глави МВС Антона Геращенко, причиною вбивства журналіста Павла Шеремета могло бути бажання викликати конфронтацію суспільства з владою, як це було після вбивства Георгія Гонгадзе.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ